Etusivu – Turun Sanomat

Olitko paikalla?

Lähetä uutisvinkki, kuva tai video

Whatsapilla tai sähköpostilla

Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Henrik Jansson muistuttaa, että ihmiset voivat paremmin, kun on luontoa ympärillä.
Löytötavaratoimisto Relico Oy sai elokuussa 2022 aluehallintovirastolta langettavan päätöksen, jonka mukaan yhtiön toiminta olisi ollut löytötavaralain vastaista. Turun hallinto-oikeus kumosi avin päätöksen, sillä siinä ei hallinto-oikeuden mukaan oltu riittävän yksiselitteisesti kerrottu, millä tavoin yhtiön olisi täytynyt korjata toimintaansa, jotta se voisi välttää asetetun uhkasakon.
Yhdysvaltalainen Edgar Allan Poe tunnetaan varsinkin kauhuteemoistaan.
Venäjän pääkonsulaatin tontista on tulossa lasten tyyssija, jahka nykykolossi puretaan ja paikalle toteutetaan ruotsinkielinen päiväkoti.
Säätiön tuesta valtaosa suuntautuu Åbo Akademille.
Pekka Kopra myi Versowoodin osakkeet, muttei ole jättänyt sahaamista. Hän omistaa sahayritys Westas Groupin.
toistuvat sulamis-jäätymissyklit ovat aiheuttaneet runsaasti päällysteiden reikiintymistä.
Turun yliopisto juhli 100-vuotista taivaltaan vuonna 2020. Juhlan kunniaksi Educariumiin ripustettiin näyttävät juhlakankaat.
Yhteysaluksen kyydissä pyörällä pääsee pitkälle saaristoon asti. Kuvassa Seiliin ja Hankaan väliä kulkeva yhteysalus Östern Nauvon satamassa heinäkuussa 2021.
Länsirataa tehdään jo Turun päässä muun muassa rakentamalla uusiksi Aurajoen ylittävää ratasiltaa. Turun pään rakentamiskustannukset jakaantuvat puoliksi valtion ja kaupungin välillä.
Koruyrittäjä Sanna Leinonen pääsee vihdoin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa, kun hän solmi Best Caravanin kanssa vuoden kestävän yhteistyösopimuksen asuntovaunusta. Se mahdollistaa koruyrityksen kuljettamisen halki Euroopan.
Lossien moottoreita LST Servicen tiloissa huolletaan säännöllisesti. – Suomessa on yli 80 lossia, eivätkä ne ole kokonaan häviämässä koskaan, Ville Lehto uskoo.
Anu Majava aloitti työt Wieniläiskampaamossa 18-vuotiaana 40 vuotta sitten. Vuonna 2008 hän osti liikkeen sen entiseltä omistajalta. Samalla hän säilytti oman työpaikkansa ja tarjosi töitä kahdelle muulle kampaajalle. Pelastus on ollut luotettava oma työntekijä varsinkin silloin, kun oma terveys on reistaillut.
Puusta valmistetut tuotteet korvaavat fossiilipohjaisia tai muuten ympäristön kannalta haitallisia tuotteita. Uusien innovaatioiden myötä metsäsektorin taloudelliset ja ympäristölliset hyödyt voivat tulevaisuudessa olla vielä nykyistäkin merkittävimpiä, kirjoittaja toteaa.
Naiset, rauha ja turvallisuus -indeksin mukaan vuonna 2023 maailman vaarallisin paikka naiselle oli Afganistan. Arkistokuva Kabulista.
Bussillinen TPS-faneja lähti kohti Raumaa kannustamaan suosikkijoukkuettaan voittoon ja jatkoon kevään pudotuspeleissä.
 Jaana Tapio
Maanantaina tulvat ovat jo kääntynyt laskuun Etelä- ja Lounais-Suomessa. Arkistokuva Euran Hinnerjoelta.
Pääministeri Petteri Orpo järjestää maanantaina ensimmäisen pyöreän pöydän keskustelutilaisuuden. TS näyttää tilaisuuden suorana.
Osallistuvaan budjetointiin on valittu 12 hanketta. Listalla on muun muassa penkkejä Rantaraitille ja pyöränhuoltopisteitä Vanhaankaupunkiin.
Suomen luonnonsuojeluliiton myöntämä Ekokompassi-sertifikaatti on todiste organisaation panostuksista oman ympäristövastuunsa eteen.