1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Yllätyksiä ei nähty, paitsi hallin puitteissa

30.5.2018 - 11:36 Tagit:, , , , , , , , ,

Ensi kauden joukkueen runko on sitten kasassa eikä suurempia yllätysnimiä lopulta nähty. Kaikki tulevat kovemman luokan vahvistukset (Lauri Korpikoski, Simon Suoranta, Santeri Lukka, Henrik Haukeland) olivat ehtineet vuotaa nettiin ennemmin tai myöhemmin. Ainoa nimi , joka listasta puuttui oli Ilvespakki Joe Piskula, mutta huhujen mukaan hänenkin kanssaan neuvotellaan.

Lopullista rosteria ei varmastikaan ole vielä esitelty, mikä olisi huojentavaa, sillä nykyryhmässä on potentiaalia, mutta myös erittäin paljon kysymysmerkkejä. Näkyvin muutos on tietenkin trion Perrin-Kallio-Tallinder puuttuminen.

Jossain vaiheessa kolmikon peliuran täytyy loppua ja olisiko sen aika nyt? Henrik Tallinder oli tiettävästi jo aiemmin sitä mieltä, ettei enää jatka. Pudotuspeleissä saatu jalkavamma vaikutti sen verran pahalta, että pitää ihmetellä, jos hän jaksaa alkaa kuntouttaa itseään vain pelatakseen vielä yhden kauden.

Eric Perrinin ja Tomi Kallion jatko ratkeaa sekin kesän aikana. Vaikka kokeneet ketut nostivat TPS:n runkosarjan kärkijoukkueisiin ja lopulta mitalipeleihin, miksikään sateentekijöiksi tai mestaruuden tuojiksi ei heistäkään lopulta ollut. Kallion ja Tallinderin kevättä sotkivat loukkaantumiset ja ainoastaan Perrin kykeni ylittämään runkosarjan pistetasonsa.

Joukkueen runko kaipaisi vielä ainakin yhtä kovaa laituria kärkiketjuihin ja huippupuolustajaa. Kaapo Kakko, Lauri Pajuniemi ja Markus Nurmi ovat kuitenkin vasta 17-19-vuotiaita, ja olisi mielestäni hieman riskaabelia odottaa kaikkien läpimurtoa tuloksentekijöiksi, vaikka joku heistä mitä luultavimmin näin tekeekin.

Jos miettii parannusta viime kauteen, niin TPS:n olisi ehkä syytä miettiä, miten peliä pystyttäisiin kehittämään kauden aikana, vaikka runkosarjasijoitus tässä kärsisikin. Kahdella viime kaudella runkosarjan kakkossijasta ei lopulta ole ollut liiemmin iloa lopullisissa sijoituksissa.

Jotain pitäisi keksiä, että pudotuspeleissä touhu olisi erinäköistä kuin mitä nyt todistettiin. Pitäisikö pelaajarotaatiota toteuttaa tehokkaammin, eikä kärkimiehiä peluutettaisi aivan kaikissa otteluissa?

TPS lupaili jo aiemmin muutoksia ottelutapahtumaan ja näin myös tapahtuu. Esitellyt uudistukset vaikuttavat erittäin mielenkiintoisilta. Suuri osatekijä tässä on tietenkin alkoholilainsäädännön muutos. Nyt Suomessa päästään viimeinkin naapurimaiden tasolle.

Uusi, jättimäinen mediakuutio lisää sekin osaltaan yleisöviihtyvyyttä ja onkin jo pohdittu, onko kallis investointi tarkoitettu  aikanaan siirrettäväksi uuteen Ratapihan areenaan? Optimistisimmat kaavailut povaavat uutta hallia jo vuoteen 2022.

Alakatsomon osan muuttaminen anniskelukatsomoksi on täysin käänteentekevää Liigatasolla. Gatorade Centerin kapasiteetti mahdollistaa tämän, sillä vaikka alakatsomon istumapaikkaluku pienenisikin, jäljelläoleva yleisömäärä levittyisi tasaisemmin ja halli näyttäisi täydemmältä 5000-6000 katsojan läsnäololla.

Hanaoluen myymisen lopettaminen tuntuu sekin järkevältä, sillä katsoja saa nopeammin tölkin mukaansa ja itse tuotekin on korkealaatuisempaa kuin hanasta laskettu bulkkivirvoke. Suuremman yleisömäärän otteluissa juuri palvelun hitaus erätauoilla on koettu ongelmallisena.

Ja kun tarjontaa lisätään juomien lisäksi ruokapuolellakin, TPS:n ottelutapahtuma ei taida ensi kaudella kalveta monellekaan eurooppalaiselle vastaavalle. Hallin fasiliteettien taipuessa moneksi, on hienoa, että näitä myös hyödynnetään. Nykyisin kuluttaja saattaa jo osata vaatia laatua ja ensi kaudella TPS:n ottelukonsepti sitä tarjoaa, toivottavasti myös kaukalossa.

JANNE SUNDELIN

Kirjoittaja on 1970-luvulta asti TPS:n edesottamuksia seurannut kannattaja, jonka mielipiteet eivät edusta Turun Sanomia, vaan ovat omaa mielipidettä/mutuilua. Varhaisin TPS:aan liittyvä muisto on kuva Seppo Revon tuuletuksesta vuoden 1976 mestaruusmaalin jälkeen.

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: