yleiskuvituskuva

Yhdeksäs voitto peräkkäin – Kärppien liigajohto yhdeksän pistettä

25.11.2017 - 21:22 Tagit:

Kärppien johto jääkiekkoliigassa kasvoi yhdeksään pisteeseen, kun oululaisjoukkue kukisti vieraissa jatkoajan jälkeen KooKoon 4–3.

Ratkaisumaalin teki yhdeksännen ottelunsa peräkkäin voittaneelle Kärpille Ville Leskinen ajassa 64.13.
Samanaikaisesti Kärppien lähimmät uhkaajat TPS ja Tappara hävisivät.

Yhdeksännen kotiottelunsa Liigassa peräkkäin voittanut HIFK kaatoi Tapparan jatkoajalla 2–1. Voittomaalin sijoitti tarkasti vasempaan ylänurkkaan HIFK:n puolustajalupaus Miro Heiskanen.

Tappio oli kahden edelliskauden Suomen mestari Tapparalle kolmas peräkkäin.

Tapparan maalivahti Christian Heljanko oli pitänyt uransa ainoissa liigaotteluissa nollan molemmissa peleissä. Hänen nollaputkensa kesti yhteensä kaksi tuntia, 21 minuuttia ja 10 sekuntia, kun Erik Thorell vei HIFK:n toisen erän alussa 1–0-johtoon.

Ilves–Sportissa epäselvää tuomarointia

Ilves kaatoi tyvipään taisteluottelussa kotijäällään Sportin 6–4. Ilves tehtaili toisessa erässä neljä maalia.

Toinen erä päättyi kuumissa tunnelmissa, kun Ilves oli muutama minuutti aiemmin siirtynyt Valtteri Viljasen tekemällä maalilla 4–3-johtoon. Tilanne oli epäselvä, sillä maaliviivalla liukunut kiekko peittyi Sport-vahti Mika Järvisen suojuksen alle.

Erotuomarikaksikko Jukka-Pekka Koistinen–Aleksi Rantala oli jo hylkäämässä maalia, kunnes piti juttutuokion Ilveksen päävalmentajan Karri Kiven kanssa, tarkisti maalitilanteen videolta ja hyväksyi osuman.

Tämän jälkeen Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen haastoi maalitarkistuksen, mutta useiden minuuttien arpomisen jälkeen tuomio ei enää muuttunut.

KalPa pisteputkessa

Liigassa viimeisenä oleva Jukurit johti HPK:ta vastaan kolmannen erän alkuun, mutta osat vaihtuivat. HPK nousi Oula Palven ja Teemu Turusen osumilla 2–1-vierasvoittoon.

KalPa ylsi pisteille kahdeksannessa ottelussa peräkkäin, kun kotijoukkue kaatoi Pelicansin voittomaalikisan jälkeen 3–2. Ratkaisuosuman teki KalPan Kai Kantola.

Ottelu Ässät–Lukko päättyy myöhemmin.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: