wilenius

Wilenius vahvistaa Tutoa

21.5.2016 - 10:49 Tagit:, , , , , , , , , ,

Tuto julkaisi lauantaina Tuto-risteilyllä 20 omaa sopimuspelaajaa sekä kaksi vuokraa TPS:stä. Yhteensä koossa on jo 24 pelaajan rinki, jota täydennetään vielä muutamalla omalla sopimuspelaajalla sekä koko kauden vuokrapelaajalla Liigasta.

– Olemme poikkeuksellisen hyvässä tilanteessa joukkueen rakentamisen suhteen. Viime kauden joukkueesta saimme ne jatkajat, jotka valmennuksen kanssa halusimme. Varsinkin joukkueen kokeneen osaston jatkohalut lämmittävät suuresti. Haemme joukkueeseen vielä kahta tai kolmea sopimuspelaajaa. Meille saapuu lisäksi elokuussa neljä vuokrapelaajaa Liigasta, jotka pelaavat lähtökohtaisesti koko kauden meillä. Kommentoi Tuton urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Wilenius vahvistaa Tutoa

Tomi Wilenius on yksi uusista mielenkiintoisista nimistä Tuto-nutussa ensi kaudella. Wilenius pelasi häikäisevän viime kauden Savonlinnassa, jossa syntyi 46 runkosarjan ottelussa peräti 22 maalia ja 40 pistettä. Pudotuspeleissäkin verkko heilui kolmesti viiden ottelun aikana. Urheilutoimenjohtaja Aittolan mukaan Wileniukselta odotetaan maaleja myös tulevalla kaudella:

– Haimme pelaajaa joka on osoittanut pystyvänsä yli kahdenkymmenen maalin kauteen tässä sarjassa, ja jolla olisi potentiaalia vieläkin kovempaan tuloksen tekemiseen. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Wilenius tarttui haasteeseen. Hän on erittäin taitava pelaaja, jolla on aivan huikea laukaus.

Kokeneet pelaajat jatkavat

Tutolla oli jo entuudestaan sopimus tulevasta kaudesta Tuto-ikonien Tuukka Pulliaisen ja Aki Keinäsen kanssa. Kokenut kaarti täydentyi toivotuilla jatkajilla, kun muun muassa Kristian Tuohilampi, Anssi Virkki ja Kristian Järvinen laittoivat puumerkkinsä jatkosopimuksiin. Aittola kommentoi kolmikon jatkoa seuraavasti:

– Järvinen oli ensimmäisiä pelaajia, jonka kanssa teimme sopimuksen tulevalle kaudelle. Hän on voittanut Mestiksessä mestaruuden ja on jo todistanut kykynsä maalivahtina. Kaiken kaikkiaan Järvinen on erittäin tärkeä perustuskivi joukkueeseemme.

– Meille on erittäin iso asia, että Tuohilampi ja Virkki halusivat jatkaa Tutossa. Tuohilampi pelasi loppukaudesta parasta jääkiekkoa Tutossa olon aikana. Virkki pelasi myös erittäin hyvän ja nousujohteisen kauden. Loppukaudesta hän nousi aivan uudella tasolla. Molemmat pelaajat ovat kokeneita herroja ja erittäin isossa sekä tärkeässä roolissa kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Tuton sopimustilanne kaudelle 2016-17

Maalivahdit
Kristian Järvinen
Karolus Kaarlehto, Vuokralla (TPS)

Puolustajat
Jere Karlsson
Kevin Kallonen
Samu Suominen
Vertti Virtaniemi
Kristian Tuohilampi
Anssi Virkki

Hyökkääjät
Mika-Matti Hyvärinen
Aki Juusela
Aki Keinänen
Roope Kallio, A-nuori
Hannu Kuru
Timi Lahtinen, Vuokralla (TPS)
Mikko Laine
Kalle Moisio
Tuukka Pulliainen
Aleksi Rutanen
Atte Sillanpää
Juho Virtanen
Veeti Vuorio
Tomi Wilenius
Malo Ville
Kristian Tikka, A-nuori

Valmennus
Miika Elomo, päävalmentaja
Marko Kiprusoff, valmentaja
Antti Meriläinen, maalivahtivalmentaja

TS

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: