wilenius

Wilenius jatkaa Tutossa

5.5.2017 - 19:41 Tagit:, , , ,

Tuto on solminut jatkosopimuksen joukkueen kuluneen kauden kolmanneksi tehokkaimman pistemiehen, Tomi Wileniuksen kanssa. Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy Jokipojista saapuva puolustaja Antti Helanto.

Viimeisen kolmen kauden aikana yhteensä komeat 106 tehopistettä Mestiksessä iskenyt Tomi Wilenius jatkaa Tuton riveissä yksivuotisella sopimuksella. Tamperelaislähtöinen 24-vuotias keskushyökkääjä saapui Turkuun SaPKosta kuluneen kauden alla. Avauskausi Tutossa tuotti kaikkiaan 38 tehopistettä, mutta urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolan mukaan ensi kaudella tullaan näkemään vielä kovempi Wilenius.

– Tilanne Wileniuksen osalta siinä mielessä yksinkertainen, että tehoja tulee ensi kaudella enemmän. Kokonaisvaltaisessa pelaamisessa hän otti hyviä askeleita eteenpäin, ja nyt pelaajan tulee kaivaa lisää tuloksentekoa itsestään ulos. Wilenius omaa niin kovan potentiaalin, ja on päässyt hyvin seuraan sisälle, että olisi hölmöä jäädä bussipysäkille ensimmäisen kauden jälkeen. Matka jatkuu.

Helanto tuomaan leveyttä puolustukseen

Puolustaja Antti Helanto saapuu Tutoon Joensuun Jokipojista. Kaudella 2016-2017 TPS-kasvatti pelasi ”ärjypaidoissa” 38 runkosarjaottelua tehoin 1+2, jonka lisäksi miehen tilille kertyi yksi pudotuspeliottelu. Vuosina 2010-2015 Helanto pelasi Pohjois-Amerikassa, ensin yhden kauden Owatonna Expressin riveissä, ja sen jälkeen neljän kauden ajan Iowa State Universityn riveissä. Elmo Aittolan mukaan Helanto tuo joukkueeseen kaivattua leveyttä.

– Antti osoitti Joensuussa, että hän pystyy pelaamaan Mestistä. Saamme hänestä hyvän jätkän tuomaan leveyttä ja kilpailua joukkueeseen.

TS

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: