#19 Nicklas Bäckström

Washingtonin tehotandem kellisti Winnipegin

20.2.2015 - 9:59 Tagit:, , ,

Washingtonin Aleksandr Ovetshkin vankisti torstain NHL-kierroksella asemaansa liigan maalipörssin kärjessä tekemällä kauden 38. maalinsa, kun Washington murjoi 5–1-voiton Winnipegistä. Ruotsalainen ketjukumppani Nicklas Bäckström teki kaksi osumaa ja nousi jakamaan pistepörssin kärkipaikkaa.

Ovetshkinin osuma kasvatti hänen pisteputkensa kuuteen peliin ja 11 pisteeseen. Koko kaudelta hänellä on koossa 61 tehopistettä, joilla hän jakaa pistepörssin kolmannen sijan.

Pistepörssissä Ovetshkinin edellä ovat vain Chicagon Patrick Kane ja ketjutoveri Bäckström.

Washingtonin tehokaksikon työnjako on ollut selvä jo vuosia. Ovetshkin tykkää maalinteosta, ja Bäckström järjestelee tekopaikat. Sen takia ruotsalainen keskushyökkääjä on jäänyt ketjukumppaninsa varjoon.

– En ymmärrä, miksei Bäckströmiä arvosteta enempää, Washingtonin valmentaja Barry Trotz ihmetteli pelin jälkeen NHL:n nettisivuilla.

– Bäckström on niin valmis ja täydellinen pelaaja kuin tästä liigasta vain löytyy, mutta hän ei ole koskaan pelannut tähdistöottelussa eikä ollut ehdolla liigan parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Olen ollut jo pitkään tästä aivan ihmeissäni.

Bäckström kiittelee uutta valmentajaa

Asiaan saattaa vaikuttaa ujon Bäckströmin vaatimattomuus.

– En mieti hirveästi tehopisteitä tai asemaani liigan pistepörssissä. Minua kiinnostaa paljon enemmän voitto seuraavasta ottelusta, koska se olisi meille ensimmäistä kertaa tällä kaudella neljäs perättäinen voitto, Bäckström kommentoi nousuaan pistepörssin kärkeen.

Aftonbladetin haastattelussa Bäckström kiitteli tehoistaan Trotzin taktiikkaa.

– Tykkään meidän nykyisestä pelitavasta. Uusi valmennusjohto on saanut koko joukkueen ihan erilaiseen lentoon kuin edelliskausilla.

Piristynyt ilme alkaa näkyä myös sarjataulukossa. Washington nousi divisioonassaan jo kolmanneksi ohi Pittsburghin, joka hävisi torstaina Columbukselle.

– Sijoitus parantaa varmasti itseluottamusta. Nyt täytyy vain jatkaa voittamista.

STT–PASI REIN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: