Patrik Virta, nro 37 / 7492 / Kuvaaja: Mikael Rydenfelt / Päivämäärä: 18.12.2017 / Mitä kuvataan: TPS pelaa kiekkoliigassa pitkästä aikaa kotipelin tiistaina. Ennakkoa Patrik Virran kautta eli hänet kuviin. / Sijainti: Turkuhalli

Virta pudotti apinan selästä

18.12.2017 - 18:41 Tagit:, ,

Kun TPS kohtaa tiistaina KalPa:n Turkuhallissa, kyseessä on Palloseuran ensimmäinen kotiottelu joulukuussa. Kuukauden alun viisi peräkkäistä vierasottelua tuottivat sille kaksi tappiota ja kolme voittoa.

Perjantaina TPS väänsi Tampereella jatkoaikavoiton Liigan häntäpäähän jämähtäneestä Ilveksestä. Tamperelaiset johtivat ottelua kolmannen erän alussa jo 2–0, mutta TPS vei pelin jatkoajalle tekemällä viimeisen kymmenminuuttisen aikana kaksi maalia.

– Emme me huonosti pelanneet ottelun alussakaan, mutta Ilves pääsi jotenkin paremmin peliin kiinni. Luotimme kuitenkin koko ajan omaan systeemiimme ja siihen, että voitamme vielä. Ja lopussa meidät palkittiin, Patrik Virta sanoo.

21-vuotias Virta oli itse tärkeässä roolissa TPS:n molemmissa varsinaisen peliajan osumissa. Hän teki ensimmäisen ja syötti toisen, vain 57 sekuntia ennen loppusummeria syntyneen osuman.

– Se oli itseltänikin hyvä peli, vaikka omat pisteet eivät aina paljon merkitse. Mukava on tietysti itsekin onnistua, mutta tärkeintä on kuitenkin aina se, että joukkue pärjää, Virta muistuttaa.

Virta on nyt tehnyt maalin TPS:n kahdessa viimeisessä ottelussa. Sitä ennen alla olikin pitkä kuiva kausi. Välissä vierähti 12 ottelua ilman maaleja. Yhteensä Virta on tällä kaudella tehnyt nyt kuusi maalia ja 21 tehopistettä.

– Joskus niitä ei vain tule. Olen yrittänyt olla ottamatta asiasta paineita, mutta kyllähän viime pelien maalit kieltämättä vähän helpottivat. Sain toivottavasti nyt apinan selästä, Virta miettii.

– En kuitenkaan ole hirveästi pohtinut maalittomuutta. Välillä kiekot eivät vain uppoa maaliin, mutta sitten taas viidessä pelissä voi tulla viisi maalia.

Viime kausi oli Virralle todellinen läpimurtokausi. 49 runkosarjan ottelussa hän nettosi hyvät pisteet 14+13. Tahti kiihtyi entisestään keväällä, kun hän teki kuudessa pudotuspelissä 5+1 tehopistettä.

– Jospa isoimmat maalit on kohdallani taaskin säästetty kevääseen, Virta nauraa.

– Playoff-maalit muistetaan. Ja sekin muistetaan, jos joukkue pärjää keväällä.

Palloseuran tiistain vastustaja, seitsemäntenä Liigassa oleva KalPa on ollut kymmenen viimeisen kierroksen aikana sarjan kovakuntoisin joukkue. Kymmenestä viimeisestä ottelustaan se on voittanut varsinaisella peliajalla kahdeksan.

KalPa:n hyvä kunto ei Virtaa yllätä.

– Onhan KalPa joka kausi ollut hyvä. Siellä on nuoria, taitavia kiekollisia pelaajia ja erittäin hyvä maalivahti. Jokaiselle joukkueelle tulee kauden aikana heikompia hetkiä, mutta viime ajat KalPa on ollut liekeissä, Virta miettii.

TPS:n heikommat hetket ajoittuivat samaan ajanjaksoon, milloin KalPa kohenteli asemiaan tuntuvasti sarjataulukossa.

– En oikein tiedä, miksi meillä oli välillä vähän vaikeampaa. Emme pelanneet huonosti, mutta emme vain saaneet pisteitä niin paljon kuin olisimme halunneet. Ehkä pimeä marraskuu väsytti meitä, Virta pohtii.

Tiistain ottelun jälkeen TPS harjoittelee vielä keskiviikkona, mutta sen jälkeen sillä on edessään kaivattu joululoma.

– Meillä on kai neljän päivän loma. En ole ihan varma, sillä haluan pelata tiistain pelin ensin alta pois ennen kuin mietin mitään lomia, Virta nauraa.

– Menen jouluksi kotiin Hämeenlinnaan. On kiva päästä pariksi päiväksi rauhoittumaan kotiin perheen luokse. Ei silti, olen kyllä viihtynyt hyvin Turussakin. Täällä alkaa olla paljon kavereita ja pidän kaupungista.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MIKAEL RYDENFELT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: