tuto 78 JOHAN ELFVENGREN mv 36 KAROLUS KAARLEHTO ja 40 MIKKE LEVO Vantaa 52 MIRO MÄKINEN

7115 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 18.11.2017 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksessä klo 17 Tuto-K-Vantaa. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Virheet koituivat Tuton kohtaloksi

18.11.2017 - 20:48 Tagit:,

Tuton ja K-Vantaan välinen kamppailu oli kuin suoraan jääkiekon pudotuspeleistä. Pelissä oli tunnetta ja taistelua, eikä kumpikaan joukkue antanut missään vaiheessa tuumaakaan periksi.

Kotijoukkue pelasi joukkueena hyvää peliä, mutta yksilötason virheet kostautuivat tällä kertaa pahemman kerran.
Tuton maalia vartioineelle Karolus Kaarlehdolle ilta oli hyvin vaikea, ja osa vierailijoiden osumista upposi turkulaismaaliin luvattoman helposti.

Kaarlehdolla on ollut tällä kaudella ongelmia itseluottamuksen kanssa, ja tämä näkyi lauantaina kaukalossa. Julius Pohjanoksan tulo maalille rauhoitti turkulaisten peliä selvästi.

– Joukkue pelasi hyvin, mutta maalivahtipeli epäonnistui. Tämä selkeytti maalivahtitilannetta aika paljon, Tuton päävalmentaja Miika Elomo totesi ottelun jälkeen.

– Joukkue näytti sisua. Meillä oli paikat voittaa ottelu, vaikka annoimme muutaman maalin eteen. Se on aika paljon kärkipelissä.

Ottelun avauserässä iskettiin peräti viisi maalia, joista kolme merkittiin Tutolle.

Kapteeni Hannu Kuru avasi maalihanat reilun kahden minuutin jälkeen nousemalla taitavasti maalin eteen ja ujuttamalla kiekon rystyllä vieraiden verkkoon.

Anssi Virkin tulinen lämäri ylivoimalla takasi Tutolle kahden maalin johdon, mutta Joonas Hyttinen toi vieraat maalin päähän vain hetkeä myöhemmin.

Tasoitus oli erittäin lähellä, kun Juuso Perttilää rikottiin rankkarin arvoisesti. Kaarlehto oli kuitenkin hyvin mukana Mestiksen pistepörssiykkösen harhautuksessa.

Hetkeä myöhemmin Tuton puolustukselle kävi pieni nukahdus, ja Antti Kauppinen pääsi naulaamaan pelin tasoihin.

Tuton kolmas osuma oli seurausta hyvästä karvauksesta. Tomi Wilenius pääsi tarjoilemaan kiekon Niklas Näpille, jonka tarkka laukaus b-pisteiden välistä upposi K-Vantaan maaliin.

Toisessa erässä Tuto-vahti Kaarlehdolle koitti totaalinen musta hetki, kun kaksi peräkkäistä laukausta upposi helpohkon näköisesti selän taakse. Tämä riitti Tuton valmennukselle, ja Julius Pohjanoksa luisteli maalin suulle.

Päätöserässä K-Vantaa sai kiekon maaliin jo viidennen kerran, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin kädellä tehtynä.

Tuton loppukiri päättyi, kun Kivilahti ja Joona Harjama karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Harjama tarjoili ja Kivilahti niittasi loppulukemiksi 3–5.

Tunteet kävivät lämpöisenä läpi ottelun, ja pelin aikana nähtiin parikin nujakkaa, mutta painia kummempaa vääntämistä ei nähty.

HENRI SALORANTA
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: