leo

Viihdy Kupittaalla!

9.10.2014 - 11:01

Viihdyn Kupittaalla

En tiedä mitä tai ketä on kiittämistä, mutta joskus hallilla kuulee ihan musiikkia ja vieläpä suomeksi laulettuna. Ainakin kerran kuulimme kun Katri Helena kajautti turkulaisveljesten Aimo Viherluodon sanoittaman ja veljensä Pentin säveltämän Puhelinlangat laulaa. Vielä on kuitenkin enimmäkseen mölyä ja jytinää.

Äänimaailmaan Kupittaalla on tullut yksi selkeä parannus. Komea ja komeaääninen Tom Rajalin kertoo ennen peliä myös kotijoukkueen kokoonpanon ilman turhia kommervenkejä tai krumeluureja – selkeästi, kakistelematta ja vakuuttavasti.

TuTon nuori fanijoukko on minun korviini huutanut pelkkää kannustusta – ja sitkeästi: Tuuto, tuuto, Taistele Tuuto ja Kupittaa kestää. Rummun päristyksistä en niin välitä.

Hyvä ratkaisu on myös ettei ole pakollisia paikkalippuja. Monet haluavat siirtyä mieltymyksensä mukaan kuka minnekin suunnalle katsomoon hyökkäyssuunnan vaihtuessa – ja niin kauan kuin tilaa riittää.

Vakituisena katsojana alkaa saada myös uusia tuttuja, jotka tervehtivät ja joskus vaihdetaankin muutama sana. On hienoa kuulla millä mielellä – siis mukavalla – niin järjestyksenvalvojat parkkipaikoilta ruumiintarkastuksiin ja yleiseen ilmapiirin luomiseen tekevät heille annetun homman. Saman voi todeta lihisten, makkaroiden, kahvin ja viinasten myyjistä – asiallista, nopeaa ja hymyäkin. – Ja onhan se nyt ihan eri juttu syödä Kivikylän kuin HK:n nakkeja.

Myös TuTon taustajoukkojen edustajat ovat auttavaisia ja heiltä voi udella kaikenmoista. Täytyy toki itse ymmärtää, etteivät hekään voi kauheasti seuran taloudesta kertoa.

Katsomoon toivoisi lisää väkeä – se loisi sekä tunnelmaa että nostaisi hallin lämpötilaa.

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: