Jääkiekko: Miesten maaottelu, klo 15 Suomi-Tshekki

Venäjälle lähtee nimekäs nippu

1.5.2016 - 21:50 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Suomi saa jääkiekon MM-kisoihin Venäjälle odotetusti nimekkään joukkueen. Sunnuntaina julkistetussa miehistössä on pari yllätysvalintaa.

Jo aiemmin Jääkiekkoliitto ilmoitti, että Leijoniin liittyvät NHL-hyökkääjät Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Mikko Koivu ja Mikael Granlund. Nelikon taidot tiedetään. Heissä ei ole mitään yllätyksellistä.

Maalivahdeista NHL-konkari Niklas Bäckström ja viime kaudella Pietarin SKA:ssa KHL-mestaruuden voittanut Mikko Koskinen olivat odotettuja valintoja. Sen sijaan kolmanneksi torjujaksi valittu AHL-vahti Juuse Saros syrjäytti yllättäen MM-leiriryhmässä olleet Ville Husson ja Juha Metsolan.

– Tasainen kolmikko. Jokin suunnitelma siinä on. Ulkopuolisen on vaikea edes sanoa, kuka valituista kolmesta on ykkönen, pohtii Leijonien valmennustehtävissä takavuosina työskennellyt Risto Dufva. Ex-maalivahti Dufva aloittaa liiganousija Jukurien päävalmentajana.

Maaliseppoja riittää

MM-joukkueessa on Pohjois-Amerikasta 11 pelaajaa, joista NHL:ssä tällä kaudella pelanneita kymmenen. Puolustaja Ville Pokka on pelannut Chicagon AHL-farmijoukkueessa.

Viime MM-kisoissa Suomella oli kuusi NHL-pelaajaa.

– Hyvä joukkue on jalkeilla. Eniten miellyttää, että on täsmäviimeistelijöitä, kuten Teemu Pulkkinen ja Patrik Laine. Erikoistilanteissa onnistuminen on tärkeää, Dufva sanoo.

Laineen tavoin nuorten maailmanmestareista MM-Venäjälle lähtee Sebastian Aho, tuplakultamitalisti Jesse Puljujärvi ei. NHL-apu Markus Granlund ja Tapparan Suomen mestari Kristian Kuusela putosivat.

Aho on päävalmentaja Kari Jaloselle monikäyttöinen pelaaja. Ahon kyky lukea peliä riittää pelipaikkaan kärkiketjuihin, nöyryys kahteen alempaan vitjaan.

Luultavasti jompi kumpi, Laine tai Aho, löytää itsensä Leijonien kärkiketjuista Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen, toisaalta Mikko Koivun ja Mikael Granlundin viereltä.

– Hienoa nähdä Laineen ja Ahon nimet joukkueessa. He ovat paikkansa ansainneet, nuoret vuonna 2014 maailmanmestaruuteen valmentanut Karri Kivi tyytyy kommentoimaan.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: