LKS 20170209 3024430 02/09/2017 Russia's Anatoly Golyshev, left, and Finland's Miika Koivisto during a break-out match of the Sweden Hockey Games of the 2016-17 Euro Hockey Tour between the national teams of Russia and Finland. Alexei Danichev/Sputnik SPUTNIK / LEHTIKUVA / ALEXEI DANICHEV

Venäjä loppuhetkien maalilla voittoon Suomesta

9.2.2017 - 21:52 Tagit:, ,

Venäjä on ollut jääkiekkomaajoukkueelle ja sen päävalmentajalle Lauri Marjamäelle hankala vastus tämän kauden aikana. Venäjä otti neljännen voittonsa neljässä kohtaamisessa syksyn World Cupista lähtien, kun se kaatoi Suomen 2–1 Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa Pietarissa.

Tasainen vääntö ratkesi ajassa 58.34, kun Anatoli Golishev ohjasi Venäjän nuorelle ryhmälle voittomaalin Mikko Koskisen maalin edestä. Samainen Golishev oli hetkeä aiemmin luonut pohjan osumalle saamalla kaksinkamppailutilanteessa suomalaispakki Ilari Melartin nurin. Melart oli maalissakin mukana, sillä kiekko kimposi hänen kauttaan suomalaisverkkoon.

Venäjän vei 1–0-johtoon toisessa erässä Aleksei Krutshinin, mutta Suomi tuli tasoihin kolmannen erän avausminuutilla Olli Palolan maalilla. Hän päätti nopean vastahyökkäyksen nätisti liruttamalla kiekon maalivahti Igor Shestjorkinin taakse.

– Avauserä oli alkua lukuun ottamatta hyvää pelaamista meiltä. Toisessa oltiin pikkasen väärässä rytmissä viisikkopelissä, ei saatu sitä parasta esiin. Kolmas erä oli kauttaaltaan ihan hyvää, mutta harmittava tuo loppu, Marjamäki summasi illan Pietarissa.

– Kaksi yhteistä harjoitusta alla, mutta pystyttiin kuitenkin suhteellisen tasaisesti pelaamaan joka kenttä. Kamppailuissa ja aloituksissa on parannettavaa, ja paremman yhteisen sävelen löytämistä.

Hyvääkin löytyi ottelusta, joka olisi voinut päättyä kummin päin vain.

– Aina kun päästiin Venäjän selustaan, niin hyviä asioita tapahtui, vaikka vähän laitakamppailut jäi vajaiksi. Ja jaksettiin puolustaa suht’ laadukkaasti.

Tämän kauden “Venäjä-kammo” sai alkunsa World Cupin 0–3-tappiosta ja jatkui Suomen EHT-turnauksen 1–5-vaisuudella sekä Moskovan joulunalusturnauksen 3–4-häviöllä.

– Venäjä oli tänään kärsivällinen ja teki yhden maalin enemmän. Kaksi viimeistä peliä on ollut maalin pelejä, ja vielä on tehtävä asioita paremmin, että seuraavalla kerralla kääntyy meille, Marjamäki kuittasi.

Suomi jatkaa turnausta lauantaina Göteborgissa Tshekkiä vastaan. Päätöskierroksella sunnuntaina Suomi kohtaa Ruotsin.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: