LKS 20170518 Russia's players celebrate their victory at the end of the IIHF Men's World Championship quarter final ice hockey match Russia vs Czech Republic, on May 18, 2017 in Paris. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Christophe Simon

Venäjä hyydytti Tshekin ja marssi välieriin

18.5.2017 - 20:58 Tagit:,

Venäjän tiivis puolustus pelasi jo neljännen nollapelinsä tämän vuoden MM-jääkiekossa, kun Tshekki kaatui Pariisissa pelatussa puolivälierässä 3–0. Välierässä Venäjä kohtaa voittajan ottelusta Kanada–Saksa.

Venäjä karkasi kahden maalin karkumatkalle avauserässä Dmitri Orlovin ja Nikita Kutsherovin osumilla, ja päätöserässä Artemi Panarin iski 3–0-maalin. Kutsherov kirjasi lisäksi maalisyötön, ja kahteen syöttöön ylsivät Viktor Antipin ja Jevgeni Kuznetsov.

Venäjän maalivahti Andrei Vasilevski piti nollan 27 torjunnallaan. Nollapeli oli hänelle jo kolmas turnauksessa, ja kaikkien aikojen ennätys on enää yhden nollapelin päässä. Tshekkoslovakian Jiri Kralik piti maalinsa puhtaana neljässä pelissä 1982, ja samaan ylsi viime vuonna Kanadan Cam Talbot.

– Alivoimapelimme ratkaisi. Se oli loistavaa, ja niin oli myös maalivahtimme. Siinä tuli se ero, puolustaja Vladislav Gavrikov kuvaili kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sivuilla.

– Teimme yhdessä töitä, joukkueena. Blokkasimme laukauksia, pelasimme toistemme puolesta, hyökkääjä Sergei Andronov täydensi.

Venäjä pelaa MM-välierissä nyt neljäntenä keväänä putkeen. Vuonna 2014 se voitti mestaruuden, oli hopealla 2015 ja viime vuonna pronssilla.

Tshekin kuiva kausi sen sijaan jatkuu. Edellinen MM-mitali sillä on Helsingistä 2012.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: