LKS 20161123 Jääkiekkoseura TPS:n logo kuvattuna Liigan kauden 2016/2017 avaustilaisuudessa Tampereella 13. syyskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Vauhdikas ja tasainen kiekkoilta

6.1.2018 - 21:19 Tagit:,

Oulun Raksilan loppiaisillassa nähtiin Liigan kärkijoukkueiden vauhdikas ja tasainen kiekkoilta, jonka kotijoukkue Kärpät lopulta voitti 5-3.

Turkulaisleirissä ei menty isäntiä raskaamman otteluohjelman taakse, mutta pientä piikkiä saattoi Palloseuran päävalmentajan Kalle Kaskisen sanoissa olla.

– Otteluohjelma on laadittu loistavasti valmistamaan meitä playoff-kevääseen. Keskiviikkona vieraissa, perjantaina kotona ja lauantaina vieraissa. Ollaan sitten valmiita kun tositaistelut alkavat, tuumasi Kaskinen.
Tepsi isännöi perjantaina hallitsevaa mestaria Tampereen Tapparaa ja matkasi lauantaiksi perjantain levännyttä sarjajohtaja Kärppiä vastaan.

– Paljoon olen tyytyväinen. Viidellä viittä vastaan pelattiin hyvin, pelattiin vahvaa päätypeliä ja saatiin Kärppiä jo vähän köysiinkin, mutta lopulta ei pystytty ottamaan pinnoja. Kärpät oli parempi 5-3, paketoi Kaskinen iltaa.

Tepsi tuli otteluun sähäkästi ja tuuletti 1-0 johtomaalia jo ensimmäisessä vaihdossa Ilkka Heikkisen pommittaessa kiekon Kärppien maaliin ennen kuin yksikään kärppä oli edes ehtinyt koskea kiekkoon.
– TPS:llä oli hyvät lämmöt Tappara-pelistä edelliseltä illalta. Sen verran paremmin he lähtivät iltaan, arvioi kolme maalia tehnyt kotijoukkueen sankari Saku Mäenalanen.

TPS johti iltaa kolmeen otteeseen ja hukkasi 2-2 tilanteessa kahden minuutin kahden miehen ylivoiman ottelun puolivälin alla.
– Pelattiin hyvää ylivoimaa ja jatkettiin sen jälkeen hyvällä otteelle, kehui Kaskinen omiaan, vaikka ylivoimamaali jäi iskemättä.

Tepsin paras ketju oli Ilari Filppulan vitja, joka onnistui aika nopeasti ylivoiman jälkeen viemään vieraat kolmannen kerran johtoon. Kolmikko Patrik Virta – Filppula – Petrus Palmu teki vieraiden 2-1 johtomaalinkin.

– Pelattiin ihan hyvä peli, ketjuna ja joukkueena, mutta vähän torsoksi jäi, kuten koko viikko kun hävittiin molemmat vieraspelit, arvioi Filppula ketjuaan ja joukkuettaan.

Filppula arveli ottelun ratkenneen lopulta jäähyihin.
– Otettiin liikaa hups-jäähyjä, minäkin yhden. Nyt Kärpät teki kaksi ylivoimamaalia. Vaikka aina ei tulisi maaliakaan, niin rangaistukset heilauttavat pelin painopistettä. Kärpät pääsi nyt pelin päälle lopussa, mietti Filppula.

Turkulaisten päävalmentaja murahti illan jäähyistä huomattavasti ärhäkämmin.

– Olen ollut nyt päävalmentajana 40 ottelua enkä ole arvostellut tuomareita. Nyt on pakko. Se (Jani) Hakanpää kaatui omiin jalkoihinsa ja kaukana ollut erotuomari vihelsi jäähyn Jasper Lindstenille. Aivan selvä paikkaus Kärppien jäähyistä. Lähellä ollut tuomari oli naama harmaana, tylytti Kaskinen.
Kärpät iski Lindstenin jäähyn aikana 3-3 tasoituksen. Miika Koiviston ylivoimamaali tuli ainoastaan viisi sekuntia LIndstenin jäähyn alkamisesta ja 41 sekuntia Tepsin 3-2 johtomaalin jälkeen.
Liigan saavuttaessa näinä aikoina runkosarjan kaksikolmannesta voi sanoa jokaisen neljän keltanokkapäävalmentajan onnistuneen: Kärpät johtaa, TPS on toisena eikä Saimaan Pallolla ja Kuopion KalPallakaan mene kovin heikosti.

Ari Stenius

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: