Anaheim Ducks v New Jersey Devils

Vatanen, Raanta ja Jokinen uuden NHL-seuran saatavilla

18.6.2017 - 22:05 Tagit:,

Sunnuntaina julkaistiin pelaajalistat kiekkoilijoista, jotka NHL-seurat suojaavat ensi viikolla pidettävässä laajennusvaraustilaisuudessa. Listojen ulkopuolelle jäi useita suomalaispelaajia. Ensi kaudella NHL:ssä aloittava Vegas Golden Knights -joukkue voi laajennusvaraustilaisuudessa poimia jokaisesta joukkueesta yhden suojaamattoman pelaajan ryhmäänsä.

Anaheim Ducks jätti suojaamatta puolustaja Sami Vatasen, josta on liikkunut siirtohuhuja jo jonkin aikaa. Toukokuun lopulla kerrottiin, että Vatanen joutuu olkapääleikkaukseen.

Muista suomalaisista suojaamatta jäivät muun muassa St. Louis Bluesin hyökkääjä Jori Lehterä ja Floridan konkarihyökkääjä Jussi Jokinen. Myös New York Rangersin kakkosmaalivahti Antti Raanta jäi suojaamatta.

Dallas Stars jätti suojaamatta peräti kolme suomalaismaalivahtia. Kosolti kritiikkiä saaneiden Kari Lehtosen ja Antti Niemen lisäksi suojaamatta jäi entinen Ilves-maalivahti Henri Kiviaho.

Minnesota Wildin suomalaispelaajista suojauslistan ulkopuolelle jäi hyökkääjä Erik Haula.

Mestarimaalivahti Fleury saatavilla

Florida Panthers jätti suojaamatta myös Jaromir Jagrin. Hiljattain NHL-mestaruuden voittaneen Pittsburgh Penguinsista Golden Knightsin saatavilla ovat muun muassa kokenut maalivahti Marc-Andre Fleury ja hyökkääjät Chris Kunitz ja Bryan Rust. Loppuottelusarjassa toiseksi jääneen Nashville Predatorsin riveistä saatavilla on muiden muassa hyökkääjä James Neal.

Kaikilla NHL-joukkueilla oli mahdollisuus suojata seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yksi maalivahti tai vaihtoehtoisesti kahdeksan kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. Kaikki ensimmäisen ja toisen vuoden NHL-ammattilaiset ovat laajennusvarausjärjestelmän ulkopuolella, joten esimerkiksi Winnipeg Jetsin ei tarvinnut erikseen suojata maaliruisku Patrik Lainetta. Laajennusvarausjärjestelmän piiriin kuuluvan Joel Armian Winnipeg päätti suojata.

STT–TUOMAS ARKIMIES

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: