tuto-kuvituskuva2

Väsynyt Tuto taipui Savonlinnassa

20.1.2018 - 20:01 Tagit:,

SaPKo–Tuto 3–0

Tuton Itä-Suomen kiertue jatkui lauantaina tappiollisesti. Perjantaina Tuto hävisi Joensuussa Jokipojille peräti 1–6 ja lauantaina turkulaiset joutuivat SaPKo:n käsittelyssä tyytymään Savonlinnan illassa 0–3 -tappioon.

– Väsymys paistoi otteista läpi, sitä ei voi kiistää. Olemme menneet niin pitkään vajaamiehisinä, että se ei voi olla näkymättä, Tuton päävalmentaja Miika Elomo sanoi.

– Olemme joutuneet pelaamaan jopa vajaalla kolmella hyökkäysketjulla. En muista koskaan nähneeni tällaista tilannetta. Mutta ei auta valittaa. Meidän pitää nyt vain jaksaa vielä pari viikkoa niin alamme saada pelaajia takaisin.

Tuton hyökkääjäkadolle ainakaan hyvä uutinen ei ole se, että Aki Keinäsen kymppitili täyttyi Savonlinnassa ja Niclas Lucenius sai sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan pelirangaistuksen, mikä voi johtaa jatkotoimiin.

Isäntäjoukkue SaPKo karkasi lauantaina jo ensimmäisessä erässä kahden maalin etumatkalle. Kalle Saramäki teki savonlinnalaisten avausosuman ja Jaakko Lantta toisen.

Toinen erä mentiin maaleitta, mutta päätöserässä TPS:ssa vielä pari kautta sitten pelannut Niklas Salo kasvatti SaPKo:n johdon jo kolmeen osumaan. Salon osuma jäi ottelun viimeiseksi.

– Meillä oli alla tiukka setti edellisillalta Joensuusta ja SaPKo pääsi peliin levänneenä. Se näkyi ensimmäisessä erässä, missä vastustaja oli selvästi parempi, Elomo sanoi.

– Toisessa erässä paransimme ja erä olikin tasainen. Meillä oli paikkamme, mutta vastustajan maalilla (Karolus) Kaarlehto otti tärkeät kopit. Nollalla tehdyllä maalilla on vaikea peliä voittaa.

Ottelu olikin samalla kahden nuoren turkulaismaalivahdin taistelu. Tuton maalilla TPS-kasvatti Julius Pohjanoksa joutui torjumaan 33 kiekkoa, kun SaPKo:n maalin suulla nollapelin pelannut Paimion Hakan kasvatti Karolus Kaarlehto selvisi 18 torjunnalla.

Tuton seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Kupittaalla KeuPa:a vastaan.

– Olemme kotona aamuyöllä ja maanantaina huilaamme. Samalla yritämme parsia pelaajia kasaan, Elomo mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: