1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Väsy iski

5.2.2017 - 12:07 Tagit:, , , , , , , ,

TPS:lla alkaa nyt hieman helpompi jakso, kun kolmen ottelun viikot vaihtuvat  kahden ottelun vastaaviin. Ei tarvinnut edes Tomi Kallion rehellisiä kommentteja bensan loppumisesta, vaan TPS:n väsymys paistoi läpi koko JYP-ottelun ajan. Viimeinen puristus jäi puuttumaan. Ensimmäiset 11 minuuttia kiteyttivät väsymyksen. Oltiin yhden potkun verran perässä ja kaksinkamppailut hävittiin.

Seuraavan kahden ottelun jälkeen koittaa viikon maaottelutauko ja viimeksi joulutauko terävöitti TPS:n otteita silminnähden. Toivottavasti sama tapahtuu nytkin. Onneksi ketään ei ole lisäksi valittu näihin tarpeettomiin höntsiin mukaan, vaan voidaan keskittyä viimeisen silauksen hiomiseen loppurunkosarjaa ajatellen.

Jos tilastoja katsoo, faniristeilylle lähtö lauantaikotiottelun jälkeen ei tarjonnut mairittelevaa menneisyyttä. Eilinen peli olikin neljäs vastaava hävitty ottelu putkeen (2014-2017). Lisämausteensa tähän soppaan toi vielä Pohjoisen TPS-kannattajien bussireissu Turkuun ja laivalle. Innokkaat pohjoisfanit eivät ole vielä kertaakaan päässeet juhlimaan suosikkijoukkueensa kotivoittoa järjestetyllä matkalla. Ehkä sekin päivä vielä joskus koittaa.

Vaikka TPS on kyennyt väsyneenäkin raapimaan voittoja, joukkue kaipaisi erittäin kipeästi edes sitä yhtä vahvistusta. Keskushyökkääjää. Huhuissa on pyöritelty kaikenlaisia nimiä, joista viimeisimpänä on noussut esiin Växjö Lakersin Josh Hennessy. Jälleen kerran korostan, että kyseessä on vain huhu, ei virallinen tieto. Siirtoaikaa on jäljellä 10 päivää. Ilkka Heikkinen ja Tomi Kallio pystyvät ainakin kertomaan omakohtaisten kokemustensa perusteella, millaisesta pelimannista on kyse. Myös Petteri Nummelin pelasi samaan aikaan Luganossa.

Tuntuu kuitenkin hieman ihmeelliseltä, että SHL:aa johtava Växjö Lakers olisi luopumasta Hennessystä. Ehkä kuluvan kauden pistesaldo 3+7 ei sitten ole ollut tarpeeksi. Ei Lee Sweattkaan päässyt pisteiden valossa juhlimaan pelatessaan kaudella 2009-10 Dinamo Rigassa, mutta Turussa tahti oli toinen.

Mikäli vedetään mutkia suoriksi ja annetaan mopon keulia oikein kunnolla, niin Hennessyhän olisi oiva lisä TPS:n mestaruusjuhliin  perjantaina 28.4 Gatorade Centeriin Profeettojen (Cheek+Elastinen) konserttiin. Jos ei tiedä, mikä asema Hennessyllä on hiphopkulttuurin nautintoaineena, voi googlettaa.

Loppukauden urakkaa ei myöskään helpota yhtään Ilkka Pikkaraisen vakava loukkaantuminen, joka tuotti 6-9 kuukauden toipumisajan. Kun avojäällä tapahtuneen tilanteen näki televisiosta, oli lähes heti melko selvää, että tämä oli nyt sitten tässä. En tee muita diagnooseja kuin netin keskustelupalstoilta löydettyjen oireiden perusteella, mutta Talkkarin tapauksessa jalan liike oli niin epänormaali, ettei moisesta kukaan selviä ilman pahaa vammaa.

Pahimmassa tapauksessa koko ura saattaa olla paketissa. Ei olisi ensimmäinen kerta TPS:n historiassa. Jossiteltavaa ei nyt kuitenkaan jäänyt sen suhteen, että joku muu pelaaja olisi ollut aiheuttamassa polven vääntymistä. Polvi petti, kun Pikkarainen oli vaihtamassa suuntaan eikä ketään ollut lähimaillakaan.

Itse pidin Pikkaraista yhtenä TPS:n tärkeimmistä palasista kevään koitoksissa. Tammikuussa hän oli jopa TPS:n paras pistemies Erik Thorellin edellä. Kukaan nykyisistä TPS-hyökkääjistä ei yllä samaan fyysiseen rooliin, lähimpänä olisivat ehkä Jerry Ahtola ja Topi Taavitsainen.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: