8653 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 03.04.2018 / Mitä kuvataan: TPS:n harjoitukset tiistaina 3.4. klo 11 Turkuhallissa / Sijainti: Turkuhalli

Vastassa konemaisen tehokas Tappara

3.4.2018 - 17:59 Tagit:, , , , ,

TPS aloittaa Liigan välierät keskiviikkona Turkuhallissa Tapparaa vastaan.

Jos käyttää mittarina kauden aiempia kohtaamisia, TPS on sarjan ennakkosuosikki. TPS nimittäin voitti runkosarjassa hallitsevan mestarin jokaisessa neljässä joukkueiden välisessä kohtaamisessa.

Pudotuspelimaailma on kuitenkin tunnetusti täysin oma maailmansa. Siitä hyvänä esimerkkinä toimi TPS:n puolivälieräsarja SaiPa:a vastaan. Runkosarjassa SaiPa voitti joukkueiden neljästä kohtaamisesta kolme. TPS kuitenkin pudotti SaiPa:n jatkosta otteluvoitoin 4–2.

– SaiPa:a vastaan lähtötilanteemme oli erilainen. Me olimme runkosarjan kakkosia, SaiPa seiska. Odotusarvo oli se, että voitamme SaiPa:n, joten olimme tavallaan pakkovoiton edessä, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen miettii.

– Nyt saamme vastaamme hallitsevan mestarin, joka ainakin runkosarjan perusteella sopii meille. Tappara on tasapainoinen huippujoukkue, joka motivoi meitä pelaamaan parasta mahdollista kiekkoa.

Yksi kysymysmerkki TPS:n kohdalla on ailahtelevaisuus, joka väritti jo runkosarjaa, ja jatkui puolivälierissä. Loistavaa suoritusta seurasi välillä heikompi ilta. Pudotuspeleissä elintärkeää olisi tason säilyminen sekä hyvinä että huonoina päivinä.

Ailahteluun ei nyt todellakaan ole varaa, kun Palloseura saa vastaansa rutinoituneen koneen, Tapparan, jonka taso ei tunnetusti heittele mihinkään. Tappara suorittaa perinteisesti omalla tasollaan illasta toiseen, sitoutuu systeemiinsä, jaksaa puolustaa, odottaa kärsivällisesti paikkojaan…

– Tappara jauhaa, jauhaa ja jauhaa konemaisen tehokkaasti. Meidän pitää löytää sitä vastaan aseet, joissa pääsemme käyttämään omia vahvuuksiamme. Pelimme pitää olla raikasta, rohkeata ja nopeata, Kaskinen sanoo.

– Ennen kaikkea meidän pitää jaksaa olla kärsivällisiä. Katsoimme KalPa:n ja Tapparan välisten otteluiden nauhoja ja niissäkin näkyi selvästi, että vaikka KalPa oli ajoittain pelin päällä, Tapparan maltti toi sille lopulta voiton.

Urheilu

TPS huilasi pääsiäisen tienoilla hetken, mutta palasi jäälle maanantaina keskittyen hyökkäyspeliinsä. Tiistaina vuorossa oli puolustuspeli ja ylivoima. Keskiviikon aamujäillä se käy vielä läpi alivoimapeliään Tapparaa vastaan.

– Maltoimme SaiPa-sarjan jälkeen pistää aivot narikkaan kolmeksi päiväksi, Kaskinen kertoo.

– Nyt meidän pitää osata nauttia joka hetkestä. Eikä tämä koske ainoastaan pelaajia, vaan jokaista valmennuksesta huoltoon ja toimistoon. Meillä on edessä hieno tilanne. Stressata ei nyt kannata.

TPS-puolustus koki SaiPa-sarjassa kovia, kun joukkueen ykköspuolustajat Henrik Tallinder ja Ilkka Heikkinen loukkaantuivat. Tiistain harjoituksissa Heikkinen oli kuitenkin jo mukana. Tallinder sen sijaan joutuu leikkauspöydälle ja hänen kautensa on ohi.

Tiistain harjoituksista oli sivussa myös flunssainen Elmeri Eronen.

TPS–Tappara Turkuhallissa keskiviikkona klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: