5936 / Kuvaaja: Lennart Holmberg / Päivämäärä: 17.08.2017 / Mitä kuvataan: Kuvataan viikonvaihdesivun pääjuttuun vaakakuva. Aiheena TPS:n isännöimä kiekkoturnaus. Paikalla TPS:n pelaajia ja valmennusväkeä. / Sijainti: Turkuhalli/ Hockey a'la Carte

Vanhat pelikaverit siirtyneet valmentajiksi

17.8.2017 - 17:29 Tagit:, , , , , , ,

TPS kohtaa nimikkoturnauksessaan perjantaina ruotsalaisen Växjö Lakersin. Tepsin kokenut ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder odottaa kohtaamista innolla.

– On kiva pelata vaihteeksi ruotsalaista huippujoukkuetta vastaan. Växjö on meille hyvä esimerkki siinä, miten nopeasti se nousi Ruotsissa huipulle. Mekin pyrimme nopeaan nousuun, ja tarkoitus on sitten pysyä huipulla pitkään, Tallinder miettii.

38-vuotias Tallinder ei tunne nyky-Växjön pelaajia kuin nimeltä. Hänellä on kuitenkin läheinen kontakti joukkueeseen.

– Pelasimme Växjön nykyisen päävalmentaja Sam Hallamin kanssa samassa joukkueessa 9-vuotiaista lähtien aina 18-vuotiaiksi asti. Ja tunnen tietysti myös joukkueen apuvalmentaja Jörgen Jönssonin maajoukkuepeleistä, joissa olemme pelanneet yhdessä, Tallinder kertoo.

Ja repeää nauruun:

– Kertookohan tämä jostain jotain? Kaikki vanhat pelikaverini ovat nykyisin valmentajia. Tarkoittaako tämä, että minunkin pitäisi siirtyä kohta jo eläkkeelle?

Tai valmentajaksi?

– No, sitä en kyllä ole miettinyt. Olen halunnut keskittyä täysillä pelaamiseen ja samaan aikaan on vaikea ajatella valmentamista. Mutta olisihan se kai jonkinlainen jatkumo kiekon parissa, Tallinder myhäilee.

Mutta ei hätää; ei Tallinder vielä pelaamista ole lopettamassa. Hän on täynnä intoa tulevaa kautta odottaessaan.

– Olen todella innoissani Tepsistä. Meillä on kasassa hyvä joukkue ja uusi valmennus, Tallinder sanoo.

– Aina, kun valmennus vaihtuu, menee hetki totutteluun. Olen kuitenkin kesän aikana vakuuttunut siitä, että uudella päävalmentajallamme on selvä näkemys siitä, millaista kiekkoa hän haluaa meidän pelaavan. Pelaajalle on helpottavaa, kun valmentajalla on selkeä idea pelistä.

Växjön kohtaamisen jälkeen TPS pelaa lauantaina Turkuhallissa joko Lukkoa tai Ässiä vastaan. Tallinderin mukaan Palloseura lähtee voittamaan molemmat ottelut, mutta ei silti ota liikaa paineita turnausvoitosta.

– Aina, kun vedämme pelipaidan päälle, lähdemme voittamaan. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole olemassa. Tärkeämpää kauden tässä vaiheessa kuitenkin on kemian syntyminen pelaajien välille, Tallinder sanoo.

– Haluamme aina voittaa, mutta tärkeintä on se, että olemme paras joukkue maaliskuussa.

Urheilu

Petrus Palmun loukkaannuttua TPS:n ykkösketjussa viiletti torstain harjoituksissa Tomi Kallion ja Ilari Filppulan rinnalla Otto Nieminen. Päävalmentaja Kalle Kaskisen mukaan Nieminen jatkaa ketjussa myös perjantain Växjö-ottelussa.

– Otto saa nyt hienon mahdollisuuden. Sellaistahan tämä on: joku on hetken pois ja uusi pelaaja saa näyttöpaikkansa, Kaskinen sanoo.

Muuten Kaskinen ei lähtenyt perjantain kokoonpanoa vielä torstaina avaamaan. Harjoitusten perusteella näytti kuitenkin siltä, että Palloseuran maalilla pelaisi Oskari Setänen.

– On hienoa saada kunnon startti kotihallissa kahta huippujoukkuetta vastaan. Lähdemme viikonloppuun peli kerrallaan. Selvää kuitenkin on, että jos voitamme molemmat ottelut, voitamme myös turnauksen, Kaskinen miettii.

– Tämä viikko on meidän viimeinen ehjä treeniviikkomme ennen kauden alkua, sillä ensi viikolla on edessä CHL-reissu. Treenit ovat sujuneet juuri suunnitelmiemme mukaisesti, joten tilanne näyttää hyvältä.

TPS Cup
Perjantaina klo 16.00 Ässät–Lukko, klo 19.30 TPS–Växjö.
Lauantaina klo 14.30 Växjö–Ässät/Lukko, klo 17.30 taitokisa, klo 19.30 TPS–Ässät/Lukko.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: LENNART HOLMBERG

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: