1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Välipäivien tuskaa

31.12.2016 - 2:48 Tagit:, , , ,

Joulu oli ja joulu meni. Ennen vuoden vaihtumista, välipäivien aikana, jääkiekkoileva maailma on kuitenkin näyttänyt takamustaan. Hallitsevan maailmamestarin, Nuorten Leijonien otteet ovat olleet katastrofaalisia Centre Bell-areenan jäällä Montrealissa. Kolme ottelua ja yhtä monta tappiota. Tuloksena on joutuminen karsintasarjaan. Vastaan tulee Slovakia tai Latvia.

Ensimmäinen ottelu oli kamppailu Tsekkiä vastaan. Joukkue pelasi valmentajansa, Jukka Rautakorven mukaista, virkamieskiekkoilua. Tunnetta ottelussa oli suurinpiirtein yhtä paljon kuin paikallispubissa kahden aikaa iltapäivästä. Puolitoista minuuttia ennen loppua kiekko painui Veini Vehviläisen vartioimaan maaliin. Pettymys oli jo tuolloin kova, mutta Tanska-ottelu seuraavana yönä tarjoili vuoden loppuun sellaisen pannukakun, että vain kermavaahto ja lusikallinen hilloa jäi puuttumaan. Tanska, jääkiekkoilun lilliputti (toki silti varteenotettava vastustaja ja nouseva jääkiekkomaa, jolla on Winnipegin Nikolaj Ehlersin johdolla pelaajia NHL:ssäkin jonkun verran) voitti hallitsevan mestarin 3-2. Vehviläisen torjuntaprosentti ottelussa oli 33,3%. TuTossa tällä kaudella hyvin torjunut Karolus Kaarlehto vaihdettiin toiseen erään maalille ja hän joutui antautumaan kerran, mutta maalia ei voi miehen piikkiin laittaa. TPS:n Teemu Väyrynenkin sai ottelussa vastuuta, oli energinen ja sai syöttöpisteenkin Urho Vaakanaisen 1-3 kavennukseen.

Ruotsi-ottelu oli Nuorilta Leijonilta mallikas taistelu, jota se johtikin pitkään Aapeli Räsäsen maalilla, mutta superlupaus Alexander Nylander käänsi ottelun Junior Kronorille ja sysäsi Suomen karsintasarjaan. Suomi on ensimmäinen joukkue, joka sinne joutuu hallitsevana mestarina. Tähän paikkaan voisi esittää kysymyksen: Jääkiekkoliitto, miten meni omasta mielestä, kun tuotiin virkamies Rautakorpi ja suojatyöpalkkalainen Rauli Urama penkin taakse?

TPS:n hienon tapaninpäivän HIFK-voiton jälkeen se hävisi tylysti HPK:lle Turussa 1-5. Pienimuotoinen kirous, aina kun porukkaa on se yli 6000 hävitään, sai jatkumoa. Numerot kertovat ottelusta vain sen, että HPK teki lähes jokaisesta paikastaan, TPS ei mistään. Poikkeus välipäivien kiekkokonttauksiin saatiin, kun SaiPa sai lähteä Gatorade-Centeristä 3-0 tappio niskassaan. TPS hallitsi koko ottelua, mutta maaleja saatiin odottaa kolmanteen erään asti. Ilkka Pikkaraisen silkinpehmeä veivaus tulee varmasti uniin vielä ensi vuonnakin. Ehkä myös sitä seuraavana.

Onneksi joulun välipäiviä on vain kerran vuodessa. TPS sentään jatkaa Liigassa kolmantena ja Nuoret Leijonatkin saavat ensi vuonna uuden mahdollisuuden. Joko A-tasolla Buffalossa tai sitten B-tasolla. Ei kai nyt sentään…

Räiskyvää ja voittoisaa ensi vuotta!

Arttu Rantanen

Kirjoittaja: Arttu Rantanen
Jaa: