656713 sport1[2]

Vainiolan rankkarilla pisteet Tutolle

1.11.2013 - 22:20 Tagit:, , ,

Tuto pelasi Vaasan Sportia vastaan mestisottelun, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Totta kai jotakin nähdyn kaltaista osattiin odottaakin, mutta joukkueet ylittivät kaikki odotukset. Tuton pelaajat kiittelivät kahta faniaan lukemiin 2-3 voittolaukauksien jälkeen päättyneen pelin jälkeen.

”Tämä ryhmä yllättää minut koko ajan. Nyt tämä alkaa näyttää siltä, että me voimme pärjätä tässä sarjassa”, ilmoitti Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen.

Kyllä Tuto yllätti monet muutkin, sillä sen peli oli erittäin uhrautuvaista ja pisteistä taisteltiin tosissaan. Tuto teki avausmaalinsa hieman onnekkaasti, sillä Aki Keinänen lähetti kiekon maalille ja se meni Nico Maneliuksen mailasta maaliin.

Sport pelasi välillä niin lennokkaasti, että Tuton mahdollisuuksiin oli vaikea uskoa, mutta siinäpä se onkin. Riittää kun pelaajat uskovat ja eilen he uskoivat muutamista hankalista hetkistä huolimatta.

Sport kävi jo johdossa, mutta Anton Kokkonen tasoitti ja jännitys sen kun jatkui. Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli paikkoja ratkaista, mutta ratkaisu venyi aina voittomaalikisaan saakka.

”Peliajan tilanne 2-2 vastasi ottelutapahtumia. Olisin ollut tyytyväinen peliin, vaikka ei olisi tullut pisteitäkään”, paljasti Lehkonen.

Voittomaalikisassa muutenkin loistavasti pelannut maalivahti Tommi Virtanen teki tyhjäksi kaikki Sportin yritykset. Kun vastaavasti Ville-Vesa Vainiola laukoi Tuton toisena laukoja maalin, oli pisteiden kohtalo selvillä.

”Kai ne (Sportin pelaajat) luulivat, että Virtanen tulee taas puoleen kenttään vastaan, kun kaikki yritti harhautusta”, ihmetteli Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen omiensa ratkaisuja.

Joukkueilla oli pelin jälkeen 20 tuntia aikaa unohtaa murheet tai lopettaa juhliminen, sillä joukkueet kohtaavat uudelleen jo tänään kello 17.00 Kupittaalla. Kyseessä on edellisiltä kausilta tuttu revanssiviikonloppu, jossa pelataan kahdesti samaa vastustajaa vastaan.

Vaasa, Turun Sanomat
SEPPO HAUTALA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: