6257 / Kuvaaja: Jari Laurikko / Päivämäärä: 12.09.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa TPS - Sport. / Sijainti: Turkuhalli

Vahva päätöserä toi Tepsille voiton

12.9.2017 - 20:54 Tagit:, , , , , , , ,

TPS–Sport 7-2

TPS näytti tiistaina kävelevän heikommallakin pelillä helppoon voittoon Sportia vastaan, kun se iski kaksi nopeata maalia ensimmäisen erän loppupuolella. Sport kuitenkin teki ottelusta jännittävän nousemalla toisessa erässä kotijoukkueen rinnalle.

TPS:n ykkösketju ratkaisi tylysti heti kolmannen erän alussa Jasper Lindstenin ja Tomi Kallion maaleilla. TPS voitti lopulta 7–2 ja varmisteli asemiaan Liigan kärkipäässä. TPS voitti päätöserän 5–0.

– Kaksi ensimmäistä erää eivät olleet kummoisia, mutta nostimme tasoa kolmanteen erään, Petrus Palmu mietti.

– Puhuimme kopissa viimeisessä erätauolla, että lisäämme sykettä ja nostamme tasoa. Onnistuimme siinä hienosti, vaikka peli sitä ennen oli aika nihkeä tiistaipeli.

Tällä kertaa ottelun avausmaalia saatiin odottaa pidempään kuin lauantaina.

TPS toki hallitsi avauserää, mutta sen pelistä kuulsi läpi jonkinasteinen hermostuneisuus ja huolimattomuus. Palloseura hukkasi kiekkoja ja Sport pääsi katkomaan sen syöttöjä helpon näköisesti. Toki Sport pelasikin tyystin eri lailla kuin Tappara.

Vanha kettu Eric Perrin sytytti kuitenkin Turkuhallin reilun 16 minuutin pelin jälkeen. Sport-veskari Mika Järvinen torjui Patrik Virran laukauksen eteensä ja täydellisesti sijoittunut Perrin pisti kiekon tyhjään etukulmaan.

Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Järvinen sai kaivella kiekkoa toistamiseen takaansa Erik Nyströmin yllätettyä hänet kauden avausosumallaan. Alkoi näyttää siltä, että TPS karkaa jälleen suurinumeroiseen voittoon.

Aivan ensierän lopulla TPS sortui kuitenkin kömmähdykseen. Oskari Manninen käveli vapaasti mustavalkoisen puolustuksen keskelle ja uitti kiekon Oskari Setäsen jalkojen välistä sisään. Setästä helpon näköisestä takaiskusta ei voi syyttää, sillä TPS-puolustus oli tilanteessa pehmeä kuin pupujussi.

Huomionarvoista on sekin, että Tapparaa vastaan lauantaina TPS otti ainoastaan kaksi jäähyä koko ottelun aikana. Tiistaina se kulutti jäähypenkkiä saman verran jo ensimmäisen reilun 12 minuutin aikana.

Toisessa erässä TPS otti yhden rangaistuksen lisää. Sportin ylivoimapeli ei iskenyt tulta, mutta tasoihin vaasalaiset kuitenkin tulivat erän lopulla, kun Ari Gröndahl onnistui maalinteossa tasakentällisin.

Toisessa erässä pelin painopiste siirtyi TPS-päätyyn. Omaa kieltään siitä kertoo se, että kun Setänen avauserässä selvisi kahdella torjunnalla, toisessa erässä hänelle kertyi jo 13 torjuntaa.

Päätöserään kaukaloon ilmestyi kuitenkin jälleen nälkäinen Palloseura. Erä ei ehtinyt vanhentua montaa minuuttia, kun TPS johti ottelua jälleen kahdella maalilla. Ensin iski maalin edestä Lindsten ja kohta perään Kallio. Maalien välissä Filppula ehti jo hukata rankkarinkin.

4–2 olisi jo riittänyt voittoon, mutta varmuuden vakuudeksi Palmu teki vielä Tepsille viidennen, Kallio kuudennen ja Perrin ylivoimalla seitsemännen.

– Tuntuihan se hyvältä tehdä uudessa sarjassa maali. Meillä oli siinä hyvä vaihto, pidimme kiekkoa alueella ja pääsin siirtämään kiekon maalin edessä sivuun ja pistämään tyhjiin, Palmu kertasi osumaansa.

TPS pelaa seuraavan kerran perjantaina Lappeenrannassa ja lauantaina Kuopiossa. Kotihalliinsa Palloseura palaa ensi tiistaina, kun sen vieraaksi saapuu Lahden Pelicans.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: