vähätalo_s

Vähätalo: ”Urani tärkein maali”

8.3.2015 - 16:56 Tagit:, , , , , , , , , ,

Kärpät–TPS 3–4 ja.
Voitot 2–3, TPS välieriin

TPS:n A-nuorten huikea nousu kahden ottelun tappioasemasta nuorten SM-liigan puolivälierissä huipentui sunnuntaina jatkoaikavoittoon Kärpistä ratkaisevassa viidennessä ottelussa. Voitto oli jo toinen peräkkäinen jatkoaikavoitto veitsi kurkulla viimeiset kolme ottelua pelanneelle Tepsille.

– Olipa huikea peli. Pulssi on edelleen korkealla. Tämä peli osoitti, että tässä joukkueessa on voimaa, TPS:n päävalmentaja Mikko Haapakoski huokaisi parikymmentä minuuttia ottelun päättymisen jälkeen.

TPS:n voitto-osuman iski Julius Vähätalo, kun jatkoaika oli ehtinyt vanheta vain 1.33.

– Se oli urani tärkein maali tähän mennessä. Pikkupoikana olen joskus unelmoinut siitä, että pääsisin tekemään tällaisessa pelissä voittomaalin jatkoajalla – ja nyt se toteutui, kaksi maalia sunnuntain pelissä tehnyt Vähätalo nauroi.

Henki päällä

Voitto merkitsi sitä, että TPS eteni nuorten SM-liigan välieriin, jotka käynnistyvät torstaina. Välierissä TPS kohtaa Bluesin.

– Ihan sama, kuka tulee vastaan. Joukkueessa on nyt niin mahtava henki päällä, Vähätalo mietti.

TPS:lla oli Oulussa ensimmäistä kertaa tämän kevään pudotuspeleissä mukana kaikki ykköstykkinsä.

Palloseuran 20 pelaajasta peräti 15:lla oli kokemusta aikuisten liigapeleistä. Mikko Rantanen, Otto Nieminen, Veeti Vuorio ja Martin Berger olivat vielä edellisenä iltana TPS:n liigamiehistössä Turussa ja matkustivat pelin jälkeen junalla Ouluun muun joukkueen perässä.

Rantanen pelasi sunnuntaina ensimmäisen pelinsä tänä keväänä A-nuorten pudotuspeleissä.

– Mikko soitti itse minulle pari päivää sitten ja kysyi, pääseekö mukaan joukkueeseen, jos saa luvan lähteä Ouluun. Sanoin, että ilman muuta, Haapakoski kertoi.

Rantanen keräsi sunnuntaina tehot 0+2.

Johtajuutta löytyi

TPS hallitsi sunnuntain ottelun ensimmäistä erää.

Kärppien maalilla Samuel Jukuri joutui erän aikana torjumaan 11 laukausta, kun Aleksandar Georgijev selvisi viidellä. Avauserän hallinnasta ei kuitenkaan ollut paljon apua, kun Jesse Puljujärvi vei isännät 1–0 -johtoon heti toisen erän alussa.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Puljujärvi iski uudestaan. Matias Lehtosen jäähyä ehti kulua vain 12 sekuntia ennen kuin kiekko oli Georgijevin selän takana.

– Ensimmäinen erä oli kuin isät vastaan pojat. Hallitsimme peliä ja olisimme voineet ratkaista sen jo silloin. Ilmeisesti kuvittelimme toisessa erässä, että se menee samoilla tulilla, mutta eihän se ihan niin mene, Haapakoski sanoi.

TPS:n kiri käynnistyi kuitenkin vielä toisen erän aikana, kun Vähätalo avasi TPS:n maalitilin. Pari minuuttia myöhemmin TPS:n toi ylivoimalla tasoihin Jasper Lindsten.

– Joukkue reagoi hienosti tappioasemassa. Johtajuutta löytyi, Haapakoski sanoi.

Kärpät karkasi päätöserässä vielä kerran johtoon Tuomas Vartiaisen osumalla, mutta TPS ei antautunut. Nieminen tasoitti ottelun, kun varsinaista peliaikaa oli enää vajaa kolme minuuttia pelaamatta ja jatkoajalla voitto-osuman iski Vähätalo.

– Fiilis on aikamoinen. Nousimme 0–2 -asemasta jatkoaikavoittoon. Ja voitimme toisen jatkoaikapelin putkeen, Vähätalo sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: VILLE KLAMI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: