LH011678

Vähätalo A-junnuista Pikkuleijoniin

29.10.2014 - 7:06 Tagit:, , , , , ,

20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Hannu Jortikka valitsi odotetusti TPS:n Mikko Rantasen ensi viikolla pelattavaan maajoukkueturnaukseen.

Rantasen lisäksi maajoukkueeseen valittiin TPS:sta myös 19-vuotias keskushyökkääjä Julius Vähätalo ja Jokereista Turkuun täksi kaudeksi siirtynyt 18-vuotias puolustaja Miro Keskitalo.

Jos Rantanen on tällä kaudella vakiinnuttanut paikkansa TPS:n edustusjoukkueessa, Vähätalo sen sijaan on pelannut viime kierrokset A-junioreissa. Jortikka ei kuitenkaan epäröinyt nuorten SM-liigan neljässä ottelussa kahdeksan tehopistettä takoneen Vähätalon valintaa maajoukkueeseen.

– Oli tosi hienoa, että pääsin mukaan maajoukkueeseen A-junnuistakin, ja sain näyttöpaikan MM-kisoihin. Kyllähän se aina vaikeuttaa maajoukkueeseen pääsyä, jos ei ole liigajoukkueen mukana, Vähätalo miettii.

– Tavoitteeni ennen kauden alkua oli pelata tämä kausi Tepsin edustusjoukkueessa, eikä A-junnuissa. Mutta annan aina kaikkeni sille joukkueelle, missä pelaan.

Jatkossa Vähätalo kuitenkin kaipaisi miesten pelejä kehittyäkseen edelleen kiekkoilijana.

– Miesten pelit kehittävät tietysti enemmän kuin junnujen. Jos en mahdu TPS:n liigajoukkueeseen, Mestis olisi yksi vaihtoehto, 196-senttinen sentteri pohtii.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LENNART HOLMBERG

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: