Jääkiekko - Liiga - välierät - viidennet ottelut Tappara vs Lukko

Vahalahti iski jatkoerässä

9.4.2014 - 21:59 Tagit:, , ,

Tappara–Lukko 1–2 ja

Ottelun alkuun oli Hakametsän hallissa vielä kolme varttia aikaa ja kaukalo tyhjä, kun Lukon päävalmentaja Risto Dufva ilmestyi raumalaisten vaihtoaitioon.

Dufva otti laidan päällä levänneestä kiekkopyramidista lätkän ja sinkautti sen kohti tyhjää maalia. Heitto meni ohi, mutta Dufva ei luovuttanut, vaan linkosi seuraavan kiekon kohti maalia. Toinenkaan yritys ei tuottanut tulosta, eikä kolmas – mutta neljäs oli jo täysosuma.

Maali neljännellä yrittämällä; se ei ole paha suhde. Samalla onnistumisprosentilla Lukko olisi tehnyt keskiviikon viidennessä välieräpelissä ison tukun maalia.

Maalinteko on kuitenkin huomattavasti vaikeampaa, kun sitä estämässä on toinen joukkue, eikä maali ole tyhjänä. Lukko joutuikin keskiviikkona tyytymään kahteen osumaan.

Maalille pitää mennä, jos aikoo onnistua

Mikä raumalaisille kuitenkin tärkeämpää, Tappara teki vain yhden – ja Ville Vahalahti osoittautui jälleen painonsa arvoiseksi kultaa runnoessaan ensimmäisessä jatkoerässä maalin edestä voitto-osuman.

– Maalille pitää mennä mustelmia ottamaan, jos aikoo maaleja tehdä, Vahalahti myhäili – eikä suostunut kliseemäisesti nimeämään maaliaan uransa tärkeimmäksi.

– Olen katsellut lehdistä, että jatkoajalla maalin tehneet kehuvat aina sen olleen uransa tärkein. Itse en kyllä muista, että olisin jatkoajalla tehnyt koko urallani monta maalia. Tämä saattoi olla ensimmäinen, Vahalahti nauroi.

Jääkiekko - Liiga - välierät - viidennet ottelut Tappara vs Lukko

Vahalahden voitto-osumalla Lukko piti itsensä edelleen hengissä ja kavensi SM-liigan välieräsarjan Tapparaa vastaan tilanteeseen 2–3. Seuraavan kerran sarja on tamperelaisille katkolla perjantaina Raumalla.

Varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat Lukon Janne Keränen ja Tapparan Pekka Jormakka.

– Katkaisupelin jännitys näkyi otteissamme ottelun ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen otimme pelin haltuun. Kun Tappara tasoitti, päätimme, että tänään on meidän vuoromme voittaa, ja teemme niin paljon töitä kuin se vain vaatii, Dufva sanoi.

Turun Sanomat, Tampere
JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: LEHTIKUVA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: