yleiskuvituskuva

Vaasan turnauksen jälkeen edessä paikallisderby

8.10.2017 - 18:55 Tagit:, , ,

TPS:n ja Tuton A-nuoret pelasivat viikonloppuna Vaasassa nuorten SM-liigan turnauksen.

TPS kohtasi perjantaina Kärpät ja hävisi tiukan ottelun maalein 3–4. Lauantaina TPS murskasi KalPan lukemin 10–1 ja sunnuntaina se kaatoi KooKoon numeroin 5–2.

– Kärppiä vastaan pelasimme tosi hyvin toisessa ja kolmannessa erässä. Sen jälkeen teimme pieniä pelillisiä muutoksia lauantain peliin ja ne toimivat hienosti. Viisikot pelasivat tiiviimmin yhdessä ja se antoi meille avaimet kahteen voittoon, TPS:n päävalmentaja Juuso Nieminen sanoi.

Yhteensä TPS teki viikonlopun kolmessa ottelussa 18 maalia. Tehokkaimpia pelaajia olivat lauantain KalPa-pelissä hattutempun iskenyt Matias Maccelli sekä viikonlopun peleissä yhteensä kolme maalia tehneet Joonas Savolainen ja Kaapo Kakko.

– Tehokkuus oli hyvää, mutta niin oli pelaaminen muutenkin. Jaksoimme myös hyvin loppuun asti. Olen viikonloppuun erittäin tyytyväinen, Nieminen sanoi.

Tuto puolestaan hävisi perjantaina jatkoajalla KalPalle 4–5 ja lauantaina jälleen jatkoajalla KooKoolle 3–4. Sunnuntaina se kärsi Kärpille 1–6 -tappion. Tuton tehokkain oli kaksi osumaa viikonlopun aikana tehnyt Valtteri Virtanen.

– Vaikka hävisimme pelit, olen näistä jätkistä todella ylpeä. Pelasimme kolme peliä vieraalla maalla kauden parasta jääkiekkoamme. Joukkue oli yhtenäinen ja osoitti luonnetta. Suunta on oikea, Tuton päävalmentaja Elmo Aittola sanoi.

Keskiviikkona vuorossa on turkulaisjoukkueiden keskinäinen kohtaaminen.

– Paikalliskamppailu on aina omanlaisensa juttu, kun pelaajat tuntevat toisensa ja monet ovat koulukavereita ja vanhoja joukkuekavereitakin. Emme me kuitenkaan mieti sitä paikalliskamppailuna, vaan lähdemme siihen normaalin tekemisen kautta, TPS:n Nieminen sanoi.

– Meille TPS:n kohtaaminen ei ole vain yksi peli muiden joukossa. Meille se on yksi kauden päätavoitteista. Se on se peli, jonka jätkät ovat pelaamalla ansainneet, eikä se voisi tulla parempaan paikkaan hyvän viikonlopun jälkeen, Tuton Aittola mietti.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: