Etusivu – Turun Sanomat

Olitko paikalla?

Lähetä uutisvinkki, kuva tai video

Whatsapilla tai sähköpostilla

Nykyvaltuuston ikipäättäjiin kuuluva Mikael Miikkola seurasi herkeämättä Timo Soikkasen luennointia.
Kauppatorille kokoontui monisatapäinen joukko turkulaislukiolaisia vastustamaan hallituksen toimia.
Maija Pentsinen ja Emil Krogell joutuivat pohtimaan alkuviikolla harjoitusohjelmaansa lumentulon takia. Keskiviikkona TS-Kortteliajojen reitti oli jo sula, mutta paikoin vetinen.
Mike Faist (vas.), Zendaya ja Josh O'Connor esittävät päätähtiä kolmiodraamassa, joka kärsii ylipituudesta.
Tositapahtumista innoituksensa saaneen elämäkertaelokuvan päähenkilö Giwar ”Xatar” Hajabi (Emilio Sakraya) räppää ja riimittelee ensilevynsä sanoituksia vankilassa.
Ryan Gosling esittää stuntmiestä vauhdikkaassa elokuvassa, joka ajoittain uhkaa kääntyä sisäpiirin vitsiksi.
Romanttisen ranskalaisdraaman päähenkilöt rakastavat ruokaa, reseptiikkaa ja toisiaan. Benoît Magimel näyttelee keittotaidosta kiinnostunutta kulinaristia ja Juliette Binoche hänen taitavaa kokkiaan.
Galianan seikkailu maailman ympäri päättyi keskiviikkona Englantiin.
Valkeavuoren 6B-luokan Aino Lähteenmäki oli tärkeä lenkki pituudessa.
Torstain TS Kirja -klubilla nähtiin Niina Repo (vas.), Aku-Tuomas Mattila, Veepee Lehto sekä Tuomo Karhu.
Paavo Nurmen puistotiellä tulee musiikkitalo Fuugan valmistumisen jälkeen liikkumaan aiempaa enemmän raskasta liikennettä. Myös henkilöauto- ja jalankulku alueella lisääntyvät.
Proffan Kellarin kiinteistön omistavalla yhtiöllä ja ravintolan nyky-yrittäjillä on eriävä näkemys siitä, kenellä on oikeus käyttää ravintolan nimeä.
Turussa vuonna 2022 perustetun Recurorin liikeidea on tarjota kokonaisvaltaista psykiatrista palvelua. Varatoimitusjohtaja Anu Holm kertoo, että palveluille on ollut kysyntää. Takana Recurorin teknologiajohtaja Joel Holmén.
Tuomas Heikkilä
Emeritusprofessori Timo Soikkanen tuntee takavuosien Turun poliittisen poliittisen räiskinnän. Taustalla valtuuston nykyjohtaja Mika Maaskola.
21-vuotias Lotta Aalto (vas.) ja 17-vuotias Lumi Keto tutustuivat toisiinsa yökahvilassa muutama viikko sitten ja olivat nyt viettämässä siellä iltaa yhdessä. Viime perjantaina he pääsivät esittämään kysymyksiä yökahvilassa vierailulla olleelle nuorisoministeri Sandra Bergqvistille (r). Nuoria mietitytti muun muassa se, mitä nuorisoministeri tekee ja miten tämä on nuorten etuuksia ajanut.
Kupliva ja poreileva viini kuuluu Ellen Babic -näytelmän repliikkien metaforiin. Niki Gunke Stangertz (Klara, vas.), Jacob Ericksson (Wolfram) ja Cecilia Lindqvist (Astrid) setvivät ihmissuhteiden oikullisia kerroksia.
Emil Ruusuvuori palasi ATP-kiertueelle selkävammasta toivuttuaan. Tuloksena oli Madridissa kolmas peräkkäinen tappio. Ruusuvuori on voittanut ottelun viimeksi yli kaksi kuukautta sitten. (arkistokuva)
Euroopan parlamentissa vallitsee koulun päättäjäisten tunnelma. Kokoomuksen mepit söivät täysistuntoviikon croissanteja hiukan eritahtisina: Petri Sarvamaa jättää EU-parlamentin, mutta Sirpa Pietikäinen ja Henna Virkkunen kisaavat uudesta kaudesta kesäkuun vaaleissa. Jommasta kummasta voi tulla komissaari.
Itämeren suojelukomission (Helsinki Commission, HELCOM) on Itämeren alueen merellisen ympäristön suojelusopimuksen allekirjoittajavaltioiden perustama hallitusten välinen järjestö. Se tarkkailee ja edistää Helsingin sopimuksen soveltamista ja antaa suosituksia sopimusmaiden hallituksille. HELCOM:n työhön osallistuvat kaikki Itämeren rantavaltiot sekä EU:n komissio. Käytännössä yhteistyö Venäjän kanssa on kuitenkin ollut tauolla Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainaan.
Orionin toimitusjohtaja Liisa Hurme on tyytyväinen yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen suoritukseen.