1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Uusi alku

11.9.2017 - 19:32 Tagit:, , , , , ,

Meillä Suomessa voi hyvin esittää kysymyksen: Milloin kesä alkaa? Tänä vuonna se ei välttämättä edes alkanut kunnolla, mutta ainakin se päättyy aina silloin, kun Liiga pyörähtää käyntiin. Tietysti tätä ennen on jos jonkinlaista karkeloa Pitsiturnauksesta lähtien, mutta itselle vasta tosipelit laittavat syksyn kunnolla liikkeelle. Vuoden 2017 syksyn voi siis julistaa alkaneen viime viikonloppuna.

TPS:n runko on pysynyt hyvin kasassa. Tomi Kallio, Eric Perrin ja Henrik Tallinder päättivät jatkaa yhdessä tuumin vielä ainakin tämän kauden ajan. Myös kesän siirrot toivat joukkueeseen kokemusta, mutta myös nuoria ja mielenkiintoisia nimiä. Nimekkäin vahvistus oli ilman muuta IlariLassilan puikottajaFilppula, joka muistetaan eritoten vuoden 2010 maalistaan Liigan 3. finaalin jatkoerässä. Filppula pudottaa taakkaa valtavasti esimerkiksi juuri Perriniltä, jonka paineilla on ollut ykkössentterin viitta jo muutaman kauden. Muista hankinnoista on nostettava esiin 23-vuotias Erik Nyström, Montreal Canadiensin kuudennella kierroksella varaama pelaaja (2012), joka tuo vähän mieleen viime kaudella Tepsissä, nykyisin HIFK:ssa pelaavan etunimikaima Thorellin.

Avausottelussaan TPS kohtasi perjantaina Lukon. Ainakin maalinteko oli lukossa, sillä raumalaiset veivät ottelun jatkoajalla lukemin 1-0. Paikkoja oli molemmilla, mutta pelaajat antoivat hallin maaliverkoille pehmeän pudotuksen alkaneeseen kauteen…

On hassua miten paljon voi yhdessä yössä muuttua. TPS-pelaajilla oli varmasti ollut yöllä tyynyt hyvin, niin jaloissa oli jo “varmaksi mestariksi” julistettu Tappara. TPS suorastaan lensi jäällä. Hunaja virtasi 6511:n katsojan edessä 6-2 voitossa. Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina mietti varmasti mielessään “Live is life” Ilkka Heikkisen lämärin laulaessa kaksi kertaa ja Jasper Lindstenin säestäessä niin ikään kahdella ylänurkallaan. Henkilökohtainen suosikkini oli juuri Lindstenin tekemä 6-1 maali, jossa Filppulan lättysyöttö toi mieleen ajat noin kahdeksan vuotta sitten… Tietysti mennään vielä syyskuuta ja kaiken lisäksi KooKoo johtaa liigaa. Ei siis mennä asioiden edelle.

Saa nähdä, hankkiiko TPS vielä pelaajia. Lihasvaivaisen Patrik Virran vieressä istui lauantaina yksi mahdollinen vahvistus, olympiamitalisti, urallaan noin 600 NHL-peliä pelannut ja vielä viime kaudella Suomen World Cup- joukkueeseen kuulunut Lauri Korpikoski. 31-vuotiaan Turun oman pojan paluu vahvistaisi lopullisesti sen, että TPS on valmis uuteen kauteen. Tämä on uusi alku.

Arttu Rantanen

 

 

Kirjoittaja: Arttu Rantanen
Jaa: