8639 / Kuvaaja: Jori Liimatainen / Päivämäärä: 04.04.2018 / Mitä kuvataan: Suomen kiekkomaajoukkue pelaa torstaina maaottelun Turussa Valko-Venäjää vastaan. Tänään joukkue treenaa klo 11-13. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Uudet Leijonat ärjyvät Kupittaalla

5.4.2018 - 7:54 Tagit:, , , , , , , , ,

Tanskan MM-kisoihin valmistautuminen käynnistyi Leijonien osalta tällä viikolla, kun joukkueen ensimmäinen ryhmä kokoontui Turkuun leiritykseen. Torstaina Suomi kohtaa Kupittaan jäähallissa Valko-Venäjän. Perjantaina samat joukkueet kohtaavat Hämeenlinnassa.

– Kiva, kun päästään taas keskittymään olennaiseen, Leijonien GM Jere Lehtinen myhäilee.

Olympiapelaajia ensimmäisessä leiriryhmässä ovat ainoastaan Sakari Manninen ja Veli-Matti Savinainen. Kokoonpanossa onkin peräti 11 A-maajoukkueen ensikertalaista.

– Olympialaisten takia kartoitimme kaikki mahdolliset Euroopassa pelaavat pelaajamme niin huolella, että siitä oli nyt paljon apua joukkueen rakentamisessa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoo.

– Ryhmä on todella kivan oloinen. Intohimo ja ennakkoluulottomuus paistavat läpi kaikesta tekemisestä. Meillä on nyt mukana pelaajia, jotka eivät koskaan ole pelanneet edes missään junnumaajoukkueissa. Kiva nähdä, että huipulle pääsee vähän erilaistakin reittiä.

– Meillä on tässä ryhmässä myös hyvä kattaus uuden tyypin puolustajia, jotka liikkuvat hyvin ja luottavat paineen alla luisteluunsa. Heidän tekemisiään kannattaa tarkkailla peleissä.

Urheilu

Ensimmäiseen leiriryhmään TPS-pelaajia ei tietenkään olisi edes voinut valita, kun Palloseura jatkaa edelleen liigapelejään neljän parhaan joukossa. Maajoukkuevalinnat ovat kuitenkin viime vuosina kiertäneet TPS:n niin kaukaa, että jotkut Turussa ovat jo epäilleet suurta salaliittoa.

– Seurajoukkueen nimellä ei ole mitään merkitystä maajoukkuevalinnoissa, Lehtinen vakuuttaa.

– Olemme kyllä seuranneet useitakin Tepsin pelaajia tarkkaan viime vuosina. Jasper Lindsten oli itse asiassa todella lähellä leiritystä viime kaudella.

– Se, että seurajoukkue pääsee pudotuspeleihin, on meidän kannaltamme vähän kaksipiippuinen juttu. Kun oman seuran pelit ovat keväällä ohi, MM-leiritys on jo niin pitkällä, että mukaan ei oikein pysty ottamaan meille tuntemattomampia pelaajia, joita ei ole ehditty testata leirityksen aiemmissa vaiheissa.

Myös Marjamäki kumoaa hymy huulilla salaliittoteoriat.

– Meidän pitkällä listallamme ovat olleet Lindsten, (Patrik) Virta, (Olli) Juolevi, (Elmeri) EronenIlari Filppula on huikea pelaaja. Puhumattakaan Tompasta (Kallio), joka on tietysti ihan oma lukunsa. Kaikkia heitä olemme miettineet, ja lähellä ovat olleet, Marjamäki paljastaa.

– Ja olihan Mikko Rantanen viime vuonna yksi tärkeimmistä pelaajistamme MM-kisoissa. On ollut huikea nähdä, miten hän on tänä vuonna kehittynyt vain lisää NHL:ssä.

Suomi–Valko-Venäjä Kupittaan jäähallissa torstaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: