LKS 20180520 United States' Anders Lee (C) celebrates after scoring a goal during the bronze medal match USA vs Canada of the 2018 IIHF Ice Hockey World Championship at the Royal Arena in Copenhagen, Denmark, on May 20, 2018. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / JOE KLAMAR

USA vei MM-pronssit heikkotasoisessa pelissä

20.5.2018 - 19:39 Tagit:

USA–Kanada 4–1

USA ja Kanada pelasivat sunnuntaina tähdistöottelumaisen MM-pronssiottelun, jossa kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä oli huomattavasti enemmän kuin intensiteettiä ja vauhtia. USA oli sen verran terävämpi, että voitti ottelun maalein 4–1.

Maalittoman avauserän jälkeen Chris Kreider vei USA:n ylivoimalla johtoon toisessa erässä. Marc-Edouard Vlasic kuitenkin tasoitti ottelun toisen erän lopulla.

Ottelun päätöserässä vauhti tippui entisestään, mutta Nick Boninon ylivoimaosuma sekä Anders Leen ja Kreiderin Kanadan tyhjään maaliin sijoittamat kiekot erän viimeisen puoliskon aikana säästivät pelaajat ja yleisön jatkoaikakärsimykseltä.

USA:lla oli paikat ratkaista ottelu jo ennen tätä, sillä Kanada istui ottelussa 14 minuuttia jäähyllä. USA:n jäähylukema oli neljä minuuttia.

Patrick Kane keräsi ottelusta yhden syöttöpisteen nostaen samalla turnauksen pistemääränsä lukemaan 20 (8+12). Kyseessä on ensimmäinen kerta kymmeneen vuoteen, kun pelaaja yltää MM-kisoissa 20 tehopisteeseen. Vuoden 2008 MM-kisoissa Dany Heatley teki 12+8 pistettä.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ, KÖÖPENHAMINA
KUVA: LEHTKUVA / AFP PHOTO / JOE KLAMAR

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: