IHOCKEY WORLD 2016 FIN USA

USA oli odotetun kova mittari

9.5.2016 - 22:24 Tagit:,

Suomi–USA 3-2

Suomi oli ennen maanantaita voittanut kaksi ensimmäistä otteluaan Venäjän MM-kisoissa helpohkosti, mutta maanantaisen vastustajan, USA:n, odotettiin olevan jo todellinen mittari Leijonien nykykunnolle.

Joukkueet pelasivat hyvätasoisen MM-ottelun, jonka tauottua Suomi poistui kaukalosta 3–2 -voiton myötä. Voittomaalin teki päätöserässä Leo Komarov. Muista maaleista vastasivat Mikko Koivu ja Antti Pihlström.

Joukkueet olivat toisilleen tutut, sillä ne kohtasivat juuri ennen MM-kisojen alkua Helsingissä pelatussa harjoitusottelussa. Silloinkin Suomi voitti samoin 3–2 -lukemin – tosin vasta jatkoajan jälkeen.

Voitto merkitsi sitä, että Suomi jatkaa kolmen pelatun ottelun jälkeen tappioitta. USA:lle tappio oli puolestaan jo toinen, sillä se hävisi turnauksen ensimmäisen ottelunsa Kanadalle.

Suomi näytti marssivan taaskin helppoon voittoon, kun se karkasi jo avauserän puolivälin paikkeilla kahden maalin johtoon.

Ensin onnistui Koivu suoralla vedolla Mikael Granlundin ja Sebastian Ahon syötöistä. Ja pari minuuttia myöhemmin Pihlström vei ylänurkkavedollaan Suomen jo 2–0 -johtoon Teemu Pulkkisen hyvästä tarjoilusta.

USA toipui kuitenkin Suomen salama-alusta nopeasti. Auston Matthews ja Frank Vatrano karkasivat reilu minuutti Suomen toisen maalin jälkeen 2–1 -läpiajoon ja Vatrano päätti sen laukomalla kiekon Mikko Koskisen taakse.

USA:n nopea suunnanmuutospeli oli Suomelle myrkkyä läpi pelin. Jenkit karkasivat jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiin ja aiheuttivat eteenkin toisessa erässä Suomelle toistuvasti ongelmia.

Leijonat joutui ottamaan toisessa erässä kolme kahden minuutin jäähjyä, mutta USA ei onnistunut hyödyntämään niitä. Suomen alivoimanelikko toimi hyvin ja maalilla Koskinen hoiti loput.

Toisessa erässä ei avauserän kolmen maalin ryppään jälkeen osumia enää nähtykään. Kolmas erä sen sijaan ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan, kun USA jo tuli tasoihin Connor Murphyn osumalla.

Suomen ylivoimapeli on toiminut läpi turnauksen erinomaisesti ja sama tahti jatkui maanantaina. Patrick Maroon ei ehtinyt istua päätöserässä jäähyään kuin 20 sekuntia ennen kuin Komarov laittoi kiekon maalin edestä sisään. Syötön 3–2 -johtomaaliin antoi Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen.

Komarovin maali jäi ottelun voitto-osumaksi.

Suomi ei ollut tehnyt maanantaina kokoonpanoonsa muutoksia, joten Mikko Rantanen, Jani Lajunen ja Tommi Kivistö odottelivat edelleen kisapassiensa leimaamista katsomossa.

Pulkkinen sai maanantain aamujäillä kiekon suuhunsa ja joutui poistumaan harjoituksista kesken kaiken, mutta pelasi illalla vanhaan malliin nelosketjussa ja toisessa ylivoimaviisikossa.

Suomen seuraava vastustaja on keskiviikkona vastaan tuleva Unkari, joka on hävinnyt molemmat pelaamansa ottelut.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ, PIETARI
KUVA: LEHTIKUVA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: