tuto-kuvituskuva

Työteliäs Tuto jäi pisteeseen

18.11.2016 - 21:25 Tagit:, , , , , , ,

Espoo United – Tuto 3-2 vl.

Työvoittoja ei jääkiekossa jaeta. Jos työnteosta jaettaisiin pisteitä, niin Tuto olisi ansainnut Espoo Unitedin vieraana täydet kolme. Turkulaisjoukkue oli ottelun hallitsevampi osapuoli lähes aina, kun se pääsi pelaamaan tasakentällisin. Se pommitti Rasmus Tirrosen maalia yhä kiihtyvällä tahdilla ottelun loppua kohden mentäessä, mutta sai tyytyä vain pisteeseen.

– Tämä oli tosi hyvä peli meiltä. Ensimmäisessä erässä tapettiin seitsemän minuuttia jäähyä ja se erä meni siinä. Sen jälkeen kaksi erää todella hyvää peliä. Saatiin yksi tärkeä pinna mukaan. Nyt vähän kolmen pinnan voitot kiertävät meitä, mutta nyt pitää pysyä tässä junassa mukana. Huominen peli tulee nopeasti, Tuton päävalmentaja Miika Elomo summasi ottelun.

Tuto pelaa seuraavaksi jo lauantaina kotonaan Kiekko-Vantaata vastaan.

– Se on toisaalta ihan hyvä meille, että jäi vähän hampaankoloon. Tästä pelistä jäi nälkää meille tästä. Oltiin niskan päällä tässä pelissä ja ei kuitenkaan saatu sitä palkintoa, Tuto-kapteeni Anssi Virkki pohti.

Tuto aloitti maalinteon toisessa erässä Kristian Tuohilammen ohjattua polvilllaan pelaten maalin edestä Hannu Kurun laukauksen maaliin. Espoo United tuli takaa ohi, mutta kolmanteen erään Tuto tuli voittamaan ottelua ja aloitti sen kovalla painostusjaksolla, joka tuotti tasoitusosuman Mika Hyvärisen tekemänä ajassa 41.50. Jatkoaika pelattiin maalittomana ja espoolaiset veivät voittomaalikilpailun.

Kurin kanssa Tutolla on hieman tekemistä. Kalle Moision ottama ulosajo selästä taklaamisesta hankaloitti Tuton peliä ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä taas Tarmo Reunasella keitti yli ja hän otti kymmenen minuutin käytösrangaistuksen ja pelirangaistuksen.

Urheilutieto / Sakari Lönn

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: