16507655_0057

Tutosta ei tule Tepsin farmia

31.10.2014 - 7:34 Tagit:, , ,

TPS, Tuto ja Kaarina Indians kertoivat keskiviikkona merkittävästä yhteistyösopimuksesta, jolla turkulaisten kiekkojuniorien pelaajapolkua pyritään jatkossa edesauttamaan seurojen välisellä kiinteällä yhteistyöllä.

Sinänsä erinomaisen suunnitelman esittely jäi kuitenkin tiedotustilaisuudessa niin teoreettiseksi, että monet Tuton kannattajat huolestuivat. Tuton toimitusjohtaja Dani Aavinen haluaa kumota pelot siitä, että Tutosta olisi tulossa TPS:n farmiseura.

– Kerroimme hyvästä uutisesta, mutta epäonnistuimme tiedottamisessa. Emme tuoneet tilaisuudessa esiin riittävästi konkretiaa ja fanimme huolestuivat. Haluamme pyytää heiltä anteeksi tuottamaamme pettymystä, Aavinen sanoo.

– Kyseessä ei missään nimessä ole farmisopimus. Tutosta ei ole tulossa Tepsin farmiseura. Sopimus ei sido seuroja mihinkään, eikä vie niiltä itsemääräämisoikeutta.

Sopimus on voimassa tämän kauden, jonka jälkeen sitä tarkistetaan. Aavisen mukaan sopimus päättyy, jos Tuto nousee Liigaan.

– Tarkoitus on jatkaa niin kauan kuin seurat pelaavat eri sarjatasoilla, hän kertoo.

– Tavoitteemme ei ole muuttunut mihinkään. Selkeä urheilullinen tavoitteemme on voittaa tällä kaudella Mestis ja hakea liigalisenssiä. Toimiston ja hallituksen tehtävä on samaan aikaan tervehdyttää taloutemme ja laajentaa kannattajakuntaamme.

Lehtonen hyvä esimerkki

Aavisen mukaan ”Sopimus turkulaisen jääkiekon kehitysprojektista” pyrkii varmistamaan sen, että turkulaiset kiekkojuniorit pystyvät pelaamaan itselleen sopivalla sarjatasolla Turussa.

– Sopimuksen keskiössä on nuorten pelaajien kehittäminen ja se, että he voivat pelata kulloinkin sopivimmalla sarjatasolla omassa kotikaupungissaan. Seurojen edut ovat tässä asiassa toisarvoisia; tosin niitäkin luonnollisesti on, Aavinen sanoo.

– Turun alueella on paljon nuoria kiekkoilijoita, joista liian iso osa on lopettanut pelaamisen tai lähtenyt hakemaan seuraavaa kehitysaskelta muualta, kun Turussa ei ole ollut pelipaikkaa tarjolla. Jatkossa jokainen pelaaja käydään tapauskohtaisesti läpi ja hänelle pyritään etsimään sopiva pelipaikka Turusta.

Sopimuksen mukaan seurojen tekemät pelaajavaihdot ovat pääsääntöisesti pitkäaikaisia. Aavinen mainitsee hyvänä esimerkkinä tällaisesta TPS-puolustaja Mikko Lehtosen pelaamisen Tutossa viime kaudella.

– Lehtonen tuskin olisi päässyt viime kaudella suureen rooliin Tepsissä. Meillä hän sai ison roolin, nousi sitä kautta nuorten MM-joukkueeseen ja pelaa tällä kaudella TPS:n edustusjoukkueessa. Kaikki osapuolet hyötyivät, Aavinen sanoo.

– Lähtökohtaisesti seurojen väliset lainat ovat jatkossa pitkiä. Lyhyetkin lainat ovat kuitenkin mahdollisia, jos jollain seuralla on sellaiseen tarvetta. Jos tarvitsemme pelaajaa paikkaamaan loukkaantumisia, kysymme ensin naapurilta.

Täysi halli, hinnat alas

Tuto kokeilee marraskuussa uudenlaista pääsylippujen hinnoittelumallia. Marraskuun peleissä seuraavan kotiottelun lippuhinta määrittyy edellisen ottelun katsojamäärän perusteella.

Kahdeksanportaisen asteikon mukaan tuhannen katsojan raja tiputtaa pääsylipun hinnan seuraavaan otteluun kahdella eurolla 18:sta 16:een. 2 000 katsojaa pudottaa lippujen hinnan jo yhdeksään euroon ja 2 750 katsojaa kuuteen euroon.

– Perinteisesti hintoja on tiputettu, jotta olisi saatu katsojamäärää ylös. Me teemme toisinpäin: palkitsemme suuren yleisömäärän halvemmilla lipuilla, Aavinen kertoo.

Ensimmäisen kerran kokeilu on käytössä perjantaina. Kiekko-Vantaa -ottelun yleisömäärä siis määrittelee seuraavan KooKoo-ottelun pääsymaksun suuruuden.

Tuto–Kiekko-Vantaa Kupittaan jäähallissa perjantaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: MARTTIINA SAIRANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: