15102014-00172

Tuton ykkösketju pitelemätön

15.10.2014 - 22:08 Tagit:, , , , , ,

Tuto–LeKi 3–1

Tuton ei tarvinnut säkenöidä keskiviikkona, kun se kaatoi Kupittaalla LeKi:n maalein 3–1. Kolmeen lisäpisteeseen Tutolle riitti peruspeli, ykkösketjun kolme maalia ja maalivahti Kaapo Kähkösen varmat torjunnat.

– Eihän tämä mikään häikäisevä suoritus ollut, kaksi maalia tehnyt Timo Pärssinen tunnusti.

Toisaalta hyvän joukkueen merkki on juuri se, että se napsii syystalven pimeinä iltoina pisteet niistäkin peleistä, jotka eivät ole niin häikäiseviä. Niinä iltoina jyvät erottuvat akanoista.

Keskiviikon voitto oli Tutolle jo viides peräkkäinen. Viiden voiton turvin Tuto on noussut Mestiksessä kolmanneksi ja kuronut kiinni kärjen alkukaudella ottamaa etumatkaa.

– Positiivista on se, että voittoputkemme pysyi hengissä ja olemme saaneet kärkeä kiinni. Päästimme sen aluksi vähän liikaa karkuun, mutta olemme ajaneet eroa kiinni, Pärssinen sanoi.

Pärssinen teki kaksi

Tuton ykkösketju on viime peleissä ollut vastustajalla kuin vastustajalle pitelemätön. Niin keskiviikkonakin.

Sentteri Tuukka Pulliainen johtaa Mestiksen pistepörssiä ja kasvatti pistepottiaan keskiviikkona kolmella syöttöpisteellä. Laitureista Pärssinen summasi LeKi:a vastaan tehot 2+0 ja Aki Keinänen 1+2.

– Tiesimme Tuton ykkösketjun vaarallisuuden ja olimme valmistautuneet peliin hyvin, mutta esityksemme jäi kesyksi. Olimme enemmän katsomassa ja selviytymässä kuin ottamassa aloitteita omiin käsiin, LeKi:n päävalmentaja Juha Juujärvi mietti.

– Olen pettynyt monen herran suoritukseen. Tämä olisi ollut hieno mahdollisuus näyttää omaa osaamista, kun vastassa oli huippujoukkue huippupuitteissa, mutta kuti jäi piippuun.

Opiskelun paikka

Tuto näytti avauserässä kävelevän helppoon voittoon, kun Pärssinen iski jo ottelun toisella minuutilla kiekon riparista maalivahti Dominik Hrachovinan taakse ja kasvatti Tuton johdon erän viimeisellä minuutilla 2–0:aan ohjaamalla kiekon maalin edestä sisään.

– Pari tökkäisyä maalin edestä, Pärssinen totesi vaatimattomasti.

Toisessa erässä Tuton vahva vire jatkui ja Keinänen latasi illan komeimman maalin suoraan Pulliaisen taakseen voittamasta hyökkäyspään aloituksesta.

Kolmannessa erässä Tuto kuitenkin passivoitui ja LeKi pääsi paremmin peliin mukaan. Pelin muuttuneesta painopisteestä kertoi sekin, että Jesse Huhtala onnistui rikkomaan Kähkösen nollan.

– Pelasimme kaksi ekaa erää todella hyvin. Jos vastustajan maalivahti ei olisi ollut niin hyvä, olisimme voineet johtaa enemmänkin, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen sanoi.

– Siinä meillä on kuitenkin iso opiskelun paikka, mitä tapahtui viimeisessä erässä 3–0 -tilanteessa; siinä, miten peli tapetaan kylmän viileästi, kun paikka siihen on.

Tuto kohtaa seuraavaksi lauantaina JYP-Akatemian vieraskaukalossa. Joukkueet ovat tasapisteissä, vaikkakin jyväskyläläiset ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: