URH151114053

Tuton työmoraali riitti voittoon

29.11.2014 - 21:17 Tagit:, , , , , , ,

Kiekko-Vantaa – Tuto 1-2

Tuto haki täyden pistepotin Kiekko-Vantaan vieraana jääkiekon Mestiksessä maalein 1-2.

Ensimmäistä erää Tuto vei Kiekko-Vantaan otettua rangaistuksia peräjälkeen, mutta sen jälkeen alkoivat Tuton vaikeudet ja ainoastaan uhrautuva puolustuspeli ja maalilla pelanneen Kaapo Kähkösen huippuvire mahdollistivat turkulaisille täyden pistepotin.

– Tänään ei pelattu niin hyvää peliä kuin eilen, mutta puolustettiin koko ryhmällä. Joukkueessa on hyvä työmoraali ja saatiin kolme pistettä. Eilen se jäi ottamatta, vaikka oltiin se peli oikeastaan koko ajan niskan päällä, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen vertasi Hokki-peliin.

Tuton ensimmäinen maali syntyi Ässistä tällä viikolla Tutoon siirtyneen puolustaja Teemu Vuorisalon lauottua kovaa siniviivalta. Laukaus meni kuitenkin hienoisesti maalin ohi. Lopulta Timo Pärssinen sai survottua kiekon maalin kulmalta sisään. Syöttöpisteet maaliin saivat Vuorisalo ja Anssi Virkki.

Ensimmäisen erän loppuun ylivoimalla tehty Tuton toinen maali merkittiin Rasmus Kulmalalle, mutta sen jälkeen alkoivat Tuton vaikeudet. Toinen ja kolmas erä olivat vantaalaisten hallintaa, mutta maalinteossa kotijoukkue ei onnistunut kuin kerran.

– Kiekko-Vantaa oli tasakentällisin paljon parempi tässä pelissä, mutta päästiin ylivoimamaaleilla heti alussa peliin mukaan. Voiton avain oli maalivahti Kaapo Kähkönen, Vuorisalo summasi.

Kolmannen ottelunsa Tuton paidassa pelanneesta 19-vuotiaasta Vuorisalosta on kasvamassa hyvä siniviivapelote varsinkin ylivoimapeliin. Nuorten maajoukkueessakin pelannut Vuorisalo tuli hakemaan Tutosta vastuuta ja saa sitä nyt myös ylivoimalla.

Vaikka mies ei ole kovinkaan kookas, niin hanakasti laukovan puolustajan laukaus lähtee kohtalaisen lujaa ja nopeasti. Lisäksi hän on kiekollisesti taitava.

– Tulin tänne hakemaan peliaikaa ja olen nyt päässyt pelaamaan isoja minuutteja. Pian syötöt vaihtuvat maaleiksi, hän lupasi.

URHEILUTIETO, HELSINKI
KUVA: JONNY HOLMÉN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: