tuto

Tuton tehomiehet valmiina K-Vantaan kaatoon

29.3.2017 - 15:12 Tagit:, , , ,

Tuto ja Kiekko-Vantaa ovat valmistautuneet kaikessa rauhassa illalla Kupittaan jäähallissa pyörähtävään Mestiksen välieräsarjaan. Joukkueiden edellisistä tosipeleistä on vierähtänyt jo reilu viikko.

Tutolla ja Kiekko-Vantaalla on ollut reilu viikko aikaa valmistautua illalla käynnistyvään välieräsarjaan, sillä molemmat joukkueet etenivät jatkoon pudotuspelien avauskierrokselta suoraan neljässä ottelussa. Tuto otti Peliittojen päänahan ja K-Vantaa lähetti Jokipojat kesälomalle niin ikään pikatahtia.

Runkosarjan kakkoseksi sijoittunut Tuto on harjoitellut tiiviisti viimeisen viikon otettuaan ratkaisevan voiton Heinolassa maanantaina 20.3.

– Olemme treenanneet normaalisti sekä jäällä että salilla ja valmistautuminen on sujunut erinomaisesti. Tiistaina ja sunnuntaina pidimme lepopäivät, Tuton päävalmentaja Miika Elomo kertoi tiistaina ennen viimeistelyharjoitusten alkua.

Simo Mälkiän luotsaama K-Vantaa oli turkulaisille kova vastus runkosarjassa, jossa se vei voitot nimiinsä 3-2. Myös välieräsarjasta voidaan odottaa tasaista taistoa.

– Sanoisin että vastakkain ovat sarjan kaksi organisoiduinta joukkuetta. K-Vantaalla on se etu, että he saivat riveihinsä kolme kovaa hyökkääjää KHL:n pudotuspeleistä, Elomo viittasi Jokerit-pelaajien Frank Gymerin, Atte Mäkisen ja Juho Rautasen mukaantuloon vantaalaisten vahvuuteen.

Parikymppiset pelurit olivat kovassa iskussa Jokipojat-sarjassa. Tehokkaimpana hääri Mäkinen, joka mätti neljään peliin tehot 4+3.

– Meidän nuorille pelaajille on hieno mahdollisuus ja positiivinen haaste päästä pelaamaan tuollaisia kavereita vastaan, Elomo mietti.
 
Peliitat-sarjassa kolme maalia iskenyt laitahyökkääjä Aleksi Rutanen edusti K-Vantaata 25 ottelun verran kaudella 2014-15. Espoon Kiekkoseuran kasvatti muistuttaa kuitenkin joukkueen muuttuneen suuresti.

– Se on aikalailla eri jengi kuin muutama vuosi sitten, mutta on siellä muutama tuttu kaveri vastassa edelleen, Rutanen kertoi.

Edellisissä otteluissa kakkosketjussa yhdessä Hannu Kurun ja Mikko Laineen kanssa hyökännyt Rutanen tietää, millä keinoin vantaalaiset kaatuvat.

– Oman pään puolustuksen pitää olla yhtenäinen ja sitoutunut. Tiivis viisikkopelaaminen avaa sitten varmasti paikkoja hyökkäämiseen, Rutanen mietti.

Kokenut pakki Kristian Tuohilampi pelasi niin ikään hienon sarjan Peliittoja vastaan tehoin 2+1. Myös hän odottaa tiukkaa sarjaa.

– Varmasti tulee tasaisia ja kovia pelejä. K-Vantaa on iskukykyinen joukkue ja siellä on muutamia kavereita, joiden kanssa pitää olla erityisen tarkkana, hän pohti.

Tuto ja K-Vantaa pelaavat illalla samaan aikaan, kun TPS kohtaa Turkuhallissa HIFK:n. Kabineteissa Tuto ja K-Vantaa kävivät keskustelua ottelun siirrosta, mutta yhteisymmärrykseen ei päästy. Lauantaina Kupittaalla pelataan kuitenkin jo kello 15, kun TPS:n mahdollinen seitsemäs peli käynnistyy Artukaisissa normaaliin aikaan eli kello 17.

– Se että ottelut menevät päällekkäin ei ole yllätys vaan periaatteessa odotettu juttu, kun kaupungissa on kaksi menestyvää joukkuetta. Oli kuitenkin hyvä että lauantain peli saatiin siirrettyä aiempaan ajankohtaan, Tuohilampi sanoi.

Toisessa välieräparissa kohtaavat ensimmäistä kertaa Mestiksen mitalipeleihin yltänyt runkosarjan voittaja Savonlinnan Pallokerho ja Espoo United, joka joutuu sarjaan ilman pitkän toimitsijakiellon saanutta valmentajaansa Raimo Summasta.

JOONAS JUSSILA
KUVA: MIKAEL RYDENFELT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: