aki-keinanen

Tuton taistelu valui hukkaan

1.4.2017 - 19:17 Tagit:, , , , , , ,

Tuto-K-Vantaa 1-2 (Voitot: 0-3)

Tuton selvä hallinta ei tuottanut tulosta, kun edelleen tappioitta Mestiksen pudotuspelejä tahkoava Kiekko-Vantaa ryöväsi voiton Kupittaan jäähallista maalein 2-1. Vantaalaisten ykkössankari oli Atte Mäkinen, joka laukoi vieraiden molemmat osumat toisen erän tehohetken aikana. Maalivahti Aaro Peltonen puolestaan urakoi vakuuttavasti kirjaten 33 torjuntaa.

– Pelasimme erinomaisen ottelun, mutta maalit jäivät tekemättä. Periaatteessa pelissämme on kaikki elementit kunnossa, mutta maalinteko on tällä hetkellä tosi vaikeaa. Vastustaja puolestaan käytti taas omat paikkansa tehokkaasti hyväkseen, Tuton päävalmentaja Miika Elomo analysoi.

Vantaalaisten käskyttäjä Simo Mälkiä jakoi puolestaan suitsutusta omilleen.

– Alku oli hankala, mutta paransimme loppua kohden. Peli oli armotonta taistelua, eikä se mitään kaunista katseltavaa ollut. Olen tosi ylpeä joukkueen asenteesta, hän sanoi.

Joukkueet lähtivät välierien kolmanteen otatukseen haastavista asetelmista, sillä perjantaina ja osin vielä lauantain puolella ne pelasivat Tikkurilassa Suomen jääkiekkohistorian pisimmän ottelun, jonka ratkaisu venyi aina viidennen jatkoerän loppuhetkille. K-Vantaan 4-3 –maalin iski lopulta ylivoimalla Joonas Hyttinen pelikellon näyttäessä lukemia 157.54.

Tuton pelaajista suurimpaan kuormitukseen joutui 3-3- tasoituksen varsinaisen peliajan viime hetkillä iskenyt puolustaja Kristian Tuohilampi, joka vietti jäällä hämmentävät 68 minuuttia ja 12 sekuntia.

– Lähtökohta peliin oli tietysti erikoinen, kun saavuimme Turkuun vasta aamuyöllä ja unet jäivät muutamaan tuntiin. Kroppa ja jalat tuntuivat kuitenkin yllättävän hyviltä tänään. Tuntui että mitä pidemmälle peli eteni Vantaalla, sitä vähemmän paikkoja kummatkin pystyivät luomaan. Se johtui tietysti väsymyksestä, Tuohilampi mietti.

Perjantain maratonottelun fyysinen koettelemus ja pettymys ei Tuton taistelutahtoa näyttänyt sammuttaneen Kupittaan TV-ottelussa; sen verran selvästi se avauserän tapahtumia hallitsi.

Kakkoserässä kotijoukkueen painostus tuotti tulosta, kun Joonas Toivanen jatkoi Markus Nurmen upean syötön takatolpalta tyhjään maaliin ylivoimalla ajassa 24.21.

Avausmaalin jälkeen K-Vantaa sai oman hyökkäyspeliinsä uuden vaihteen, ja tasoituksen se iski viisi minuuttia myöhemmin. Asialla oli kultakypärä Atte Mäkinen, joka ampui kiekon Niklas Anderssonin poikittaissyötöstä tuurilla ja taidolla Julius Pohjanoksan kainalon alta maaliin.

20-vuotias Jokereissakin tällä kaudella pelannut Mäkinen onnistui toistamiseen paria minuuttia myöhemmin, kun hän laukoi pelivälineen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ohi Pohjanoksan. Maalia edelsi kiistanalainen tilanne, kun Tuto-ikoni Aki Keinänen näytettiin kaadettavan hyökkäysalueella monen mielestä jäähyn arvoisesti.

Miika Elomo kävi maalin jälkeen pitkän keskustelun tilanteesta tuomarikaksikko Markus Väyrysen ja Juho Ylä-Rotialan kanssa.

– En ole nähnyt tilannetta videolta, mutta se näytti selvältä rikkeeltä, Elomo sanoi.

Kolmas erä jatkoi isäntien hallinnalla, mutta tasoitusta se ei lukuisista tilanteista huolimatta enää onnistunut tekemään.

Välieräsarja jatkuu välipäivän jälkeen Tikkurilassa jälleen huomenna. Vaikka Tuton tilanne on tukala vantaalaisten johtaessa välieriä jo voitoin 3-0, on luotto jatkoonpääsyyn edelleen vahva turkulaisten riveissä.

– Tämä on ollut tosi tiukka sarja, vaikka Vantaa on pelit voittanutkin. Meidän pitää nyt asennoitua jatkoon ottelu kerrallaan. Pelissämme on kuitenkin kaikki voittavan joukkueen ominaisuudet, ja tietenkin uskomme vielä siihen että menemme tästä jatkoon, Tuohilampi linjasi.

Joonas Jussila
Kuva: Lennart Holmberg

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: