tuto-kuvituskuva

Tuton runkosarja päätökseen tappiolla Kajaanissa

11.3.2017 - 20:58 Tagit:,

Hokki-Tuto 2-1

Mikko Laineen maali oli Tutolle laiha lohtu runkosarjan viimeisessä ottelussa, kun Kajaanin Hokki voitti kotonaan luvuin 2-1. 

Tuto saapui Kajaanin lauantai-iltaan allaan 5-4-vierasvoitto jatkoajan jälkeen RoKista. Lauantaisen ottelun avausmaalista pääsi vastaamaan kotijoukkue avauserän jälkimmäisellä puoliskolla, kun kainuulaisjoukkueen kultakypärä Risto Mattila iski siniviivasta vastustamattoman vedon ohi Karolus Kaarlehdon

Toisessa erässä kotijoukkue onnistui kasvattamaan johtonsa kahteen maaliin Teemu Hutun runnottua Joni Piipposen laukauksen paluukiekon turkulaismaaliin. Erän viimeisellä minuutilla Mikko Laine toi kuitenkin turkulaiset maalin päähän tarkalla laukauksella. 

Kolmannessa erässä ei enempää maaleja nähty, vaikka Tuto pääsikin yrittämään maalintekoa kolmeen otteeseen ylivoimalla. 2-1-voitosta huolimatta Hokki päätyi karsintasarjaa, kun taas jo runkosarjan toisen sijan varmistanut Tuto kohtaa puolivälierissä Peliitat.

– Hyvä ja tasainen peli. Meillä oli isona teemana tämän viikonlopun ajan A-nuorten Mestis-pelaajien mukanaolo. Heistä Lampi näytti kykynsä ja kovalla työllä varmasti pelaa ainakin tätä sarjatasoa, samoin Virtanen. Myös Tikka ja Kallio sai sauman nähdä kuinka kaukana Mestis on ja uskon että he hyötyvät siitä omissa pleijareissaan, Tuton päävalmentaja Miika Elomo kertaa.

Lauantaisessa ottelussa turkulaisilta puuttui moni avainpelaaja. Elomo odottaa kuitenkin heidän olevan valmiita pelaamaan keskiviikkona.

– Uskon, että keskiviikkona saadaan paras mahdollinen Tuto-rosteri, eikä pahempia loukkaantumisia ole.

Runkosarjassa lopulta toiseksi päätyneen Tuton päävalmentaja oli ymmärrettävästi tyytyväinen joukkueensa talveen.

– Meidän runkosarja oli loistava. Joukkue hitsautui hyvin yhteen ja kentällisen verran A-nuoria vakiinnutti paikkansa. Siirtorajan viime hetkille saatiin Nummelin ja se nöyryys ja into millä hän on tullut joukkueeseen on lujittanut joukkuetta entisestään. 

– Tämä on yhteistyötä, ei pelkästään minun show. Kiitän valmennustiimiä; Kiprusoffia, Virtasta ja Ahosta, sekä yhteistyökumppaneita, kiittelee Elomo.

Puolivälierissä Tutolle vastaan asettuu Peliitat. Tuosta ottelusarjasta Elomo odottaa kovaa kamppailua.

– Peliitat on kova joukkue, tunnen valmennuksen hyvin ja he vaativat joka jätkältä 110% joka vaihdossa. Heidän kotihalli on pirullinen paikka pelata. Siitä voi syntyä kuumakin sarja. Tiukkaa se tulee olemaan, mutta minulla on vahva usko omaan joukkueeseen, Elomo päättää.

Jussi Heikkinen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: