tuto kuvituskuva

Tuton nuoret miehet saivat kokemusta

12.3.2016 - 20:15 Tagit:, , , , ,

JYP-Akatemia – TUTO 6-3

Tuton kokoonpano mestiksen runkosarjan viimeisessä ottelussa JYP-Akatemiaa vastaan oli kovin erikoisen näköinen. Lähes kolme kentällistä miehiä jäi Turkuun ja kuusi A-junioria pääsi kokeilemaan miesten peliä. Tuto taipui ensimmäisen kerran tällä kaudella Akatemialle.

– Lähdettiin ihan tarkoituksella pienellä nipulla. A-junioreita oli reilu kentällinen. Tämä oli heille tärkeää, kun heillä alkaa omat play off-pelit noususta liigaan. Meidän riveistä vähemmän jäätä saaneet saivat nyt isomman jääajan. Hokkanen (maalivahti Kalle Hokkanen)sai vielä yhden pelin. Tämä oli meille valmistautumisviikonloppu, kertoi Tuton valmentaja Miika Elomo.

Kalle Hokkaselle ilta oli erikoinen. Mies aloitti maalissa ja ehti torjua vain neljä kertaa, kun selän takana oli soinut jo kolmasti. Akatemian kolmas maali syntyi, kun Hokkanen seikkaili tolkuttoman kaukana maalistaan ja Waltteri Lehtonen pääsi maalaamaan alivoimalla. Hokkanen lähti vaihtoon ja A-juniori Iiro Salminen luisteli maaliin.

Kolmannen erän alussa Hokkanen palautettiin 5-2 -tilanteessa tolppien väliin. Peräti kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa Miika Elomo otti Hokkasen pois veräjän suulta. Tuto haki ensin kuudella neljää vastaan ja hetken kuluttua peräti kolmen miehen ylivoimalla kavennusta. 6-3 -ylivoima ei auttanut, sillä Tuomas Hautakangas debytoi Akatemian maalissa komeasti. Hautakangas on peräti kuudes maalivahti kotijoukkueen torjujana tällä kaudella.

Tuto aloittaa pudotuspelit sarjakakkosta Kajaanin Hokkia vastaan, jonka turkulaiset toiseksi viimeisellä kierroksella voittivat 3-0. JYP-Akatemia karsii sarjapaikastaan kalajokelaista JHT:tä vastaan.

PASI HAUTALA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: