tuto

Tuton loppukiri ei riittänyt

1.11.2017 - 21:36 Tagit:,

Sarjataulukossa aivan Tuton edellä oleva LeKi osoitti keskiviikkona, miksi jääkiekkoa kutsutaan maalintekopeliksi.

Tuto hallitsi ottelua mielin määrin, mutta täydellisestä painostuksesta huolimatta se ei onnistunut maalinteossa kahta kertaa enempää.

Vierasjoukkueen kultakypärä Jere-Matias Alanen nakutti erikoistilanteista puhtaan kypärätempun, mikä riitti tällä kertaa loppuun saakka.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo ei ollut pelin jälkeen kovinkaan pettynyt, vaikka pisteet olisivat kelvanneet myös turkulaisleiriin.

– Tappio harmittaa, mutta tekeminen ei. Joukkue pelasi huippupelin, mutta tehokkuus ei ollut kohdillaan, Elomo kommentoi.

Pelin kuva oli Elomon mielestä selvä. Tuto vei ja LeKi sinnitteli. Tällä kertaa vieraiden sinnikkyys riitti voittoon asti.

– Vastustaja kävi meidän päässä ylivoimalla ja that’s it, Elomo totesi.

Ensimmäisen ylivoimaosuman LeKi iski aivan maalin edestä. Ex-tutolainen Anton Ollikainen tarjoili maalin takaa hyvän syötön, ja Alanen niittasi kiekon varmasti verkkoon.

Toinen osuma syntyi puolestaan kahden miehen ylivoimalla, kun kiekko kimposi Julius Pohjanoksan torjunnasta maalin eteen, ja Alanen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Kypärätempun kruunannut 0–3-osuma syntyi alivoimalla, kun Alanen pääsi karkaamaan läpiajoon ja ohitti Pohjanoksan tarkalla rannelaukauksella.

Edellisissä kotiotteluissaan maaleilla herkutellut Tuto törmäsi tällä kertaa LeKin maalia vartioineeseen Christian Heljankoon sekä maalirautoihin.

– Onnikin suosi vastustajaa tänään. Heljangolta huippupeli jälleen kerran, ja tolppiakin kolisteltiin taas kolme-neljä kertaa, Elomo muistutti.

Tuton maalilla Julius Pohjanoksa ei voinut takaiskuille juuri mitään, ja mies oli varsin työttömänä läpi ottelun. Torjuntoja Tuto-vahdille kertyi vain 13, kun toisessa päässä Heljanko venyi kiekon eteen 37 kertaa.

Tuton loppukiri henkilöityi erinomaisesti taistelleeseen Niclas Luceniukseen. Kova uurastus palkittiin 1–3-kavennuksella, kun Lucenius sai iskeä Aki Keinäsen laukauksen jälkeen irtokiekon LeKin verkkoon.

Aivan ottelun loppuhetkillä Lucenius hassutteli LeKi-puolustuksen kahville ja tarjoili loistopassin maalin eteen Aki Juuselalle, joka sai ohjata kiekon toistamiseen vieraiden maaliin.

Kovasta yrityksestä huolimatta Juuselan osuma jäi ottelun viimeiseksi.

– Torjunnat kertovat omaa karua kieltään. Tästä on hyvä jatkaa, Elomo totesi lopuksi.

Henri Saloranta
Kuva: Ari-Matti Ruuska

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: