tuto-kuvituskuva

Tuton kausi päättyi pettymykseen

12.4.2017 - 22:44 Tagit:, , , , , , ,

Tuton kausi sai mollivoittoisen lopun, kun ensimmäistä kauttaan Mestiksessä pelannut Espoo United vei voiton tasaisessa pronssiottelussa maalein 3-2. Espoolaiset ratkaisivat voittonsa toisessa erässä, jossa se niittasi kaikki kolme osumaansa.

– Tämä oli taas yhden maalin peli, joka ratkesi vastustajan parempaan viimeistelyyn. Me tuhlasimme jälleen liikaa paikkoja. En kuitenkaan voi olla kovin pettynyt, sillä jälleen kerran kaikki jätkät antoivat kaikkensa jäälle, Tuton päävalmentaja Miika Elomo mietti ottelun jälkeen.

Isolla pelaajabudjetilla operoinut espoolaisryhmä oli Tutolle koko kauden lähes ylivoimainen vastus, sillä runkosarjassa espoolaiset kirjasivat viidestä ottelustaan neljä voittoa.

– Runkosarjan pelejä on turha verrata pronssiotteluun, mutta on selvää, että Espoo on hyvä ammattilaisjoukkue, ja Raimo Summasen tulo joukkueeseen teki heille hyvää. He pääsivät tähän peliin meitä virkeämpinä, Elomo sanoi.

1400 silmäparin edessä pelatun ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue, joka siirtyi ansaittuun johtoon Aleksi Rutasen niitattua Petteri Nummelinin vedon paluukiekon ohi Rasmus Tirrosen kahdeksan minuutin pelin jälkeen ylivoimalla.

Kakkoserässä Espoo hallitsi kenttätapahtumia viimeistellen kliinisesti maalipaikoistaan. Ensin Jiri Veistola toi vieraat tasoihin Emil Oksasen upeasta tarjoilusta ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, kun erä oli vanhentunut muutaman minuutin.

Viitisen minuuttia myöhemmin onnistui Nicolas Wuolle, jonka rannekuti sujahti pienestä kulmasta ylänurkkaan ohi hölmistyneen Tuto-molari Rasmus Rinteen.

Ajassa 35.58 vieraat lisäsivät johtoaan Olli Iisakan ammuttua kiekon lähes suoraan aloituksesta ylämummoon.

Tuton kavennusmaali ei puolestaan olisi voinut syntyä parempaan paikkaan, sillä Tuukka Pulliainen toi isännät maalin päähän vain 19 sekuntia ennen erän loppua jatkettuaan Aki Keinäsen namupassin takatolpalta verkkoon, ohi erinomaisesti torjuneen Rasmus Tirrosen.

– Se maali tuli tosi tärkeään kohtaan ja antoi hyvän vireen kolmanteen erään, Pulliainen mietti.

Kolmannessa erässä Tuto loi solkenaan paikkoja, ja viime hetkillä se oli hyvin lähellä tasoitusta pelattuaan ilman maalivahtia. Espoo kuitenkin kesti tuurilla ja taidolla sankarimolari Tirrosen johdolla, eikä maaleja enää nähty.

– Tietenkin olo on todella pettynyt kun jäimme ilman mitalia. On pakko myöntää että peliin oli hemmetin vaikea asennoitua välieräsarjan tappion jälkeen. Mielestäni nämä pronssipelit pitäisi jättää kokonaan pelaamatta, sillä vastakkain on aina kaksi pettynyttä joukkuetta, Pulliainen sanoi.

Vaikka ennen ottelua esimerkiksi Tuto uutisoi omilla verkkosivuillaan Pulliaisen uran päättyneen pronssitaistoon, oli 32-vuotias konkarihyökkääjä toista mieltä.

– En voi sanoa varmasti että ottelu oli viimeinen, sillä intoa pelaamiseen löytyy edelleen. On kuitenkin niin, että perheelliselle miehelle työn ja Mestis-jääkiekon yhdistäminen on vaikeaa. Seuraavaksi onkin edessä työnhaku, ja vasta myöhemmin päätän, jatkanko vielä pelaamista, Mestiksen syöttötilaston kaikkien aikojen ykkönen mietti.

Joonas Jussila

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: