Urheilu

Tuton kaikki fokus olennaisessa

11.3.2014 - 8:00 Tagit:, , , ,

Eletään niitä päiviä, jolloin moni kiekkoihminen toteaa tosipelien lopultakin taas alkavan. Tänään Mestiksen pudotuspelit aloittavan Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen ei kuitenkaan pidä tosipeli-termistä.

– Vähän vierastan sitä. Kyllähän kaikki pelit ovat tosipelejä, Lehkonen miettii pudotuspelien aattona valmentajan kopissaan Kupittaalla.

Urheilu

– Se pitää kuitenkin paikkansa, että nyt kaikki fokus on olennaisessa, itse pelissä. Nyt saadaan palkinto siitä, että on herätty joka aamu aikaisin ja pelattu 56 runkosarjan peliä. Jos runkosarja on pitkälti yksilön kehittämistä, nyt koittaa pelaajan paras aika, kun nähdään duunin tulos.

Urheilu

Vaasan Sportille on jo ennen pudotuspelejä luvattu paikka Liigasta ensi kaudeksi. Vaikka Mestiksen voittajalle ei ole tarjolla kuin mestaruusviiri (ja epämääräinen lupaus mahdollisesta noususta vuoden päästä), Lehkonen vakuuttaa joukkueensa motivaation olevan korkealla.

– Kyllä meiltä löytyy intohimoa tämän sarjan voittamiseen. Emme voi tehdä muuta kuin pelata niin hyvää ja värikästä lätkää, että ostamme sillä ihmiset puolellemme. Se on ainoa asia, johon voimme vaikuttaa. Antaa muiden sen jälkeen tehdä päätökset, valmentaja sanoo.

Urheilu

Neljällä kentällä bensat loppuun

Tuto voitti Mestiksen runkosarjan ja lähtee puolivälieräsarjaan kahdeksanneksi sijoittunutta Kiekko-Vantaata vastaan selvänä ennakkosuosikkina. Lehkonen odottaa sarjasta värikästä ja vauhdikasta.

– Kiekko-Vantaa on todella jalkava joukkue, joka tulee menemään tuhatta ja sataa täysin paineettomassa tilassa. Se pelaa taklaavaa ja karheata jääkiekkoa ja, jos yhtään tunnen (Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami) Kauppia, keskialueella ei paljon seisoskella, Lehkonen miettii.

Urheilu

Samanlaisesta jääkiekosta myös Tuto on tunnettu, joten odotettavissa on vauhdikas sarja. Lehkonen aikoo käyttää peleissä joukkueen koko arsenaalia ja väsyttää vastustajan neljän kentällisen vauhdilla.

– Meillä on se onnellinen tilanne, että meillä on reipas kentällinen ylimääräisiä jätkiä, joilla kaikilla on parinkymmenen pelin kokemus runkosarjasta. Kierrätämme pelaajia ja vedämme tasaisesti neljällä kentällä luottaen siihen, että Kiekko-Vantaan bensa loppuu jossain vaiheessa, Lehkonen sanoo.

Urheilu

Vantaa skoutannut Betonin lujuuden

Tuto vei joukkueiden väliset kohtaamiset runkosarjassa selvästi 4–1 (3–2, 3–1, 2–1, 2–3, 7–4). Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi pari kuukautta sitten palannut Kauppi ei kuitenkaan runkosarjapeleille paljon painoarvoa anna.

Kaupin arvion mukaan vanhat, tutut tekijät – maalivahtipeli ja erikoistilannepelaaminen – ratkaisevat nämäkin pelit. Kiekko-Vantaa onkin yrittänyt löytää Tuto-veskari Tommi ”Betoni” Virtasen pelistä aukkoja.

– Olemme skoutanneet Tuton maalivahtipelin aika tarkkaan ja meillä on toivottavasti muutama yllätys hihassa. Virtanen on erittäin hyvä, hyvin liikkuva maalivahti, jonka yritämme nyt yllättää, ex-maalivahti miettii.

Urheilu

Lehkonen loisti maanantaina poissaolollaan Helsingissä järjestetystä Mestiksen pudotuspeli-infosta. Joitakin Lehkosen poisjäänti tuntui kovasti harmittavan.

– Tutolla on ilmeisesti niin kovat paineet, ettei joukkueen valmentaja uskaltanut tulla tänne näyttämään naamaansa, KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi puhkui.

Lehkosen kanssa samaan aikaan Jokereiden valmentajana toiminut Kauppi ei lähtenyt mukaan uhoon.

– Me olemme Ikan kanssa kulkeneet sen verran pitkän tien, että tajuamme tämän olevan pelaajien juttu. Pelaajat tässä keskiössä ovat, ja me valmentajat juoksemme mieluummin mediaa karkuun, Kauppi hymyili.

Tuto–Kiekko-Vantaa Kupittaan jäähallissa klo 18.30

Turun Sanomat
JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: LENNART HOLMGREN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: