tuto-kuvituskuva

Tuton hyvä alku siivitti voittoon

3.4.2017 - 21:31 Tagit:, , , , , ,

Kiekko-Vantaa – Tuto 1-3

Tuto oli alusta asti rennommalla peli-ilmeellä kaukalossa, mitä aiemmissa Mestiksen välieräsarjan kohtaamisissa Kiekko-Vantaata vastaan. Poissa oli turha tuomaristolle valittaminen ja jälkipelit.

Tätä edesauttoi varhainen johtomaali, jonka Mikko Laine ampui Hannu Kurun ottaman aloitusvoiton jälkeen vantaalaisten maalin yläkulmaan, kun oli pelattu vasta 6.19.

Ottelun voittomaali syntyi toisessa erässä ylivoimalla, kun Petteri Nummelin syötti Tuukka Pulliaisen keskeltä läpi maalintekoon.

– Fokus oli erittäin hyvä tänään. Ei olla huonosti pelattu aiemminkaan. Taas oli tosi tiukka peli. Tämä oli laadukas playoff-ottelu, missä oli fyysisyyttä ja tiukkaa puolustamista. Tämä oli hyvä suoritus, mutta se ei merkitse mitään muuta kuin saatiin se ensimmäinen kiinnitys ja matka jatkuu keskiviikkona, Tuton päävalmentaja Miika Elomo summasi ottelua.

Tuto pääsi pelaamaan alun jälkeen läpi ottelun johtoasemassa ja varsinkin toisessa erässä se pystyi suojelemaan johtoaan ihailtavan rauhallisesti ja turhauttamaan vastustajansa.

– Maalinteossa onnistuminen vapauttaa joukkuetta. Edellisissä peleissä ovat ylärimat ja tolpat kolisseet. Totta kai se kiekon saaminen maalin perälle on hyvä homma ja oikeastaan mistään muusta se ei ole ollut kiinni tähänkään asti, Elomo arvioi.

Aiemmissa ottelusarjan kohtaamisissa tunne on vienyt ehkä liikaa Tuton pelaajia, mutta tässä ottelussa varsinkin kaksi ensimmäistä erää olivat Tuton hallintaa, kun Kiekko-Vantaa keskittyi enemmän tuomaristolle kitisemiseen.

Joukkueiden roolit olivat siis kääntyneet tältä osin jopa päälaelleen. Vantaalaisista erityisesti nimimiehet Julius Rantaeskola, Pekka Niemimaa ja Atte Mäkinen kävivät välillä lämpiminä kuin hellankoukut.

– Ymmärsimme, että jos me huudetaan tuomarille tai tökitään vastustajia, niin se ei ainakaan edesauta voittamista. Totta kai tunnetta pitää olla, mutta sillä on merkitystä, miten se tehdään. Ehkä mentiin ensimmäisissä peleissä liikaa siihen, Nummelin arvioi.

Lopullisesti ottelun ratkaissut Nummelinin 3-0-maaliin johtanut ylivoimalaukaus oli hänen mukaansa epäonnistunut.

– Se lähti sinne, minne ei pitänyt, mutta se meni maaliin. Joskus näinkin, hän virnisti.

Osansa joukkueiden kovasta latauksesta ovat saaneet myös siis tuomarit niskaansa. Tämän ottelun tuomarilinja keräsi kehuja konkarilta.

– Tänään tuomarilinja oli parhain mielestäni, mitä on ollut tähän mennessä. Saatiin pelata. Molemmat varmaan saivat jonkin jäähyn, mitä ei olisi pitänyt viheltää, mutta hekin ovat ihmisiä, Nummelin arvioi.

Sakari Lönn

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: