tuto

Tuton Cup-taival jatkui murskavoitolla

8.9.2017 - 21:12 Tagit:, , , , , , , , , ,

Lempäälän Kisasta ei ollut Tuton pysäyttäjäksi jääkiekon Suomen Cupin puolivälierässä. Tuto karkasi jo ensi minuuteilla ja vei välieräpaikan komealla 6–2-voitolla.

Tuto-legenda Aki Keinänen ei tarvinnut 17:ää sekuntia enempää iskeäkseen kotijoukkueen avausmaalin.

Keinäsen tavaramerkkinä tunnettu lyöntilaukaus napsahti heti ensimmäisessä hyökkäyksessä, ja LeKi-vahti Ukko-Pekka Luukkonen joutui kauhomaan tyhjää, kun ”Kenin” kuti upposi vastustamattomasti verkkoon.

Seuraavaakaan osumaa ei tarvinnut kauaa odotella. Hannu Kuru ja Manu Honkanen petasivat Matias Lehtoselle tyhjän maalin, ja Luukkonen joutui antautumaan toisen kerran, kun peliä oli pelattu alle kaksi minuuttia.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo iloitsi joukkueensa henkisestä vahvuudesta.

– Saimme otteluun salama-alun, ja joukkue oli todella valmis henkisesti. Usein nopean ja hyvän alun jälkeen ajatus karkaa, mutta emme sortuneet siihen tänään, Elomo kehui.

– Vaikka numerot lopulta repesivät, niin fokus pysyi koko ajan omassa tekemisessä, ja kukaan ei lähtenyt sooloilemaan.

Vierasjoukkue pääsi näennäisesti peliin mukaan, kun Eetu Tuulola kavensi pelin 2–1:een.

Varsin työttömänä koko avauserän ollut Tuto-vahti Julius Pohjanoksa oli tekemättömässä paikassa, kun Tuulola pääsi laukomaan loistopaikalta kiekon verkkoon.

– Pohjanoksalta jälleen jämäkkä ja eleetön peli, Elomo kehui maalivahtiaan.

Toisessa erässä Tuto kasvatti johtoaan peräti kolmella osumalla. Ensin Aki Juusela vei turkulaiset jälleen kahden maalin johtoon, ja hetkeä myöhemmin Niklas Näppi laukoi vaikeasta asennosta Tuton jo 4–1-karkumatkalle.

Turkulaisten viidennestä osumasta vastasi puolustaja Jere Karlsson, jonka tarkalle rannelaukaukselle Luukkonen ei voinut mitään.

Matias Lehtosen toinen osuma päätöserässä vei Tuton jo viiden maalin johtoon, ja ottelun loppuhetkillä vieraiden Ossi Pellinen purjehti ylivoimalla koko kentän läpi ja nosti rystyllä loppulukemiksi 6–2.

Suomen Cup jatkuu Tuton osalta ensi viikon perjantaina välieräottelulla, johon Tuto lähtee vain voitto mielessään.

– Tämä on hyvä lisä kauteen valmistautumisessa, ja kyllä sen joukkueesta näkee, että otteluissa on panosta, Elomo kuittaa ajatukset merkityksettömistä harjoitusotteluista.

Henri Saloranta
Kuva: Jari Laurikko

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: