Urheilu

Tutolle vakuuttava kotivoitto

16.3.2014 - 8:05 Tagit:, , , , , , , , ,

Tuto–Kiekko-Vantaa 4–1

Kiekko-Vantaa otti 59 minuuttia jäähyjä, Tuto teki kolme ylivoimamaalia – ja voitti Mestiksen kolmannen puolivälieräkamppailun maalein 4–1. Siinä lauantain ottelu pähkinänkuoressa.

Kotivoiton ansiosta Tuto siirtyi ottelusarjassa 2–1 -johtoon ja säilytti kotietunsa. Sarja jatkuu heti sunnuntaina Vantaalla. Kupittaalla pelataan seuraavan kerran tiistaina.

– Olen tyytyväinen voittoon, mutta en liikkeeseen, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen mietti.

Urheilu

– Meidän pitää pystyä liikkumaan paljon paremmin, sillä tiedän, että kapasiteettia on hirveästi. Ehkä se on tuo jännitys. Liikettä pitää jatkossa nostaa, ei vain yksi, vaan kaksi pykälää.

Vantaan bensa loppui

Erityisen surullinen Kiekko-Vantaalle oli ottelun toinen erä, jossa se kulutti jäähypenkkiä 30 minuutin ajan ja Tuton maalilla Tommi Virtaselle merkittiin vain yksi torjunta.

Runsaasta ylivoimasta huolimatta Tuto ei onnistunut toisen erän aikana tekemään kuin yhden osuman, kun Aki Keinänen vei turkulaiset 3–1 -johtoon.

Urheilu

– Koko homma kaatui toisen erän jäähyihin. Sen jälkeen kolmannessa erässä meillä ei ollut enää yhtään bensaa jäljellä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi tunnusti.

Ottelun alku näytti Kiekko-Vantaan kannalta lupaavammalta, kun puolustaja Joni Haverisen siniviivalaukaus painui Tuton maaliin jo 31 sekunnin pelin jälkeen.

Urheilu

Alkutyrmistyksen jälkeen Tuto otti kuitenkin pelin haltuunsa. Tuukka Pulliainen ja Olli-Pekka Heinimäki veivät Tuton vielä avauserässä 2–1 -johtoon ylivoimaosumillaan.

Urheilu

Tuton neljännen maalin teki päätöserässä maalin edestä Mikael Salmivirta.

Keinänen onnistui yllättämään

Tutolla oli lauantaina nälkää ja erityisen nälkäiseltä vaikutti Keinänen, jonka pyssy puhui jatkuvalla syötöllä. 1+2 pistettä kerännyt Keinänen teki kuitenkin ainoan osumansa maalin edestä osuttuaan sitä ennen kovilla kaukolaukauksillaan tolppaan ja yläputkeen.

– Se oli todellinen playoff-maali. Ammuin varmaan tänään kymmenen kertaa sitä ennen ja 15 kertaa torstaina Vantaalla. Kun laukaukset eivät uponneet, menin maalin eteen ja yllätin maalivahdin siitä, Keinänen nauroi.

Urheilu

– Pelasimme jo Vantaalla hyvin, vaikka hävisimmekin. Nyt jatkoimme siitä ja käänsimme ottelun meille. Hyvä vain, että seuraava peli on heti huomenna, sillä Vantaa näyttää väsyvän.

Tuto joutui rukkaamaan sarjan kolmanteen otteluun kokoonpanoaan, kun Juha-Matti Rautajoki ja Niko Palonen olivat pelikiellossa edellisen ottelun tapahtumien johdosta. Kahden hyökkääjän ollessa pois kokoonpanosta puolustaja Oskari Hämäläinen pelasi lauantaina nelosketjussa laitahyökkääjänä.

Urheilu

Palonen on pelikelpoinen jo sunnuntaina, mutta Rautajoki kärsii vielä sen ajan kahden ottelun pelikieltoaan.

– Nyt vain vähän ruokaa ja jumppaa, ja sitten innolla huomista kohti. Treenaaminenkin on kivaa, mutta kyllä tämä pelaaminen vain on siistiä. Pleijarivaiheessa ei tarvi paljon muuta touhuta kuin vain pelata, ja se sopii minulle hyvin, Keinänen sanoi.

Turun Sanomat
JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: LENNART HOLMBERG

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: