Kuvassa Tuto juhli 2-0 maalia, Anssi Virkki onnitteli maalintekijä Jere KArlssonia... 7963 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 02.02.2018 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksessä klo 18.30 Tuto-Jokipojat. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tutolle tyylipuhdas voitto Jokipojista

2.2.2018 - 21:27 Tagit:,

Tuto-Jokipojat 5-0

Pudotuspelien kotiedusta taisteleva Tuto antoi Joensuun Jokipojille melkoista kyytiä, kun se nappasi kuudennen peräkkäisen kotivoittonsa maalein 5–0.

Voitto Joensuun susilaumasta oli Tutolle henkisesti merkittävä, sillä edellisessä kohtaamisessa Joensuussa Jokipojat löylytti Tutoa maalein 6–1.

Viime kaudella Jokipoikia edustanut Nico Friman ei ollut vielä Joensuussa Tuton mukana myönsi, että hyvä taisteluilme näkyi joukkuekavereista kauas.

– Kyllä me puhuimme asiasta joukkueen kanssa ennen peliä. Jätkistä huomasi, että olimme valmiita tänään, pirteästi esiintynyt Friman totesi.

–Minun mielestä pelasimme fantastisen pelin. Vastustajalla ei ollut kovin montaa paikkaa, ja me olimme omissa paikoissa aika tylyjä.

Loukkaantumisista viime aikoina pahasti kärsinyt Tuto sai tällä kertaa jäälle erittäin kilpailukykyisen ryhmän, ja esimerkiksi Timi Lahtinen palasi kaukaloon pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Myös TPS-laina Topi Taavitsainen ja try-outilla pelaava Sami Salminen toivat joukkueen peliin reilusti lisäpuhtia. Tuton päävalmentaja Miika Elomo oli illan esitykseen kokonaisuudessaan tyytyväinen.

– Rosteri oli tänään täynnä, ja joukkue pelasi kurinalaisesti ja fiksusti. Vastustajalla ei oikeastaan ollut saumaa tänään, Elomo totesi.

Ottelun avauserä oli Jokipojilta hyvä, mutta kauden seitsemännen nollapelinsä pelannut Julius Pohjanoksan tylsytti joensuulaishyökkäyksestä parhaan terän.

Tutolle ottelun avauserä oli tahmea, mutta ensimmäinen ylivoima erän lopulla käänsi hallinnan kotijoukkueelle.

Nico Friman pääsi namuttelemaan kiekon tyhjään maaliin Aki Kangasmäen loistavan tolpalta tolpalle -syötön jälkeen.

Tuto iski vielä toistamiseen, kun erää oli pelaamatta vain muutama sekunti. Jere Karlsson huomasi sekuntien olevan vähissä ja päätti laukoa hyökkäysalueen laidasta. Erätaukoa odotellut joensuulaisryhmä katseli ihmeissään, kun tarkka lämäri napsahti aivan maalin kattoon kaksi sekuntia ennen päätössummeria.

Ratkaisu alkoi leijua ilmassa, kun Matias Lehtonen niittasi heti toisen erän alkuun Tuton kolmannen osuman, ja joensuulaisten voitonhaaveet kariutuivat viimeistään Juho Mäkelän ohjattua Tuton jo 4–0-johtoon.

Päätöserässä Tuto lisäsi johtooan vielä yhdellä osumalla, kun TPS:stä lainattu puolustajalupaus Olli Kaskinen iski Mestis-uran ensimmäisen osumansa aivan maalin edestä.

HENRI SALORANTA
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: