Virru

TuTolle tappio Vantaalla

9.1.2014 - 0:01 Tagit:,

TuTo hävisi Kiekko-Vantaalle 3–2 jääkiekon Mestiksessä. Kotijoukkue oli matkassa pirteällä ilmeellä. Se johtui siitä, että pelaajat antoivat parastaan uuden valmennusjohdon edessä. Vantaalaisjoukkueen päävalmentajana toimi ensimmäistä kertaa Jami Kauppi. Hän tuli pestiin poispotkitun Pekka Kangasalustan tilalle. Vantaalaiset nousivat 1–2 tappioasemasta voittoon päätöserässä Otso Rantakarin ja Matti Järvisen maaleilla. Molempia maaleja edelsi pahemman luokan kohellusta TuTon maalin edessä. Se jäi risomaan TuTo-koutsi Ismo Lehkosta.

– Ei meidän tasoisella joukkueella tuommoista touhuilua pitäisi tapahtua. Kyllä tuolta alueelta tulevat tilanteet pitäisi pystyä hoitamaan aikuisjääkiekkojoukkueen, Ismo Lehkonen sanaili.

TuTon maalilla pelannut Tommi Virtanen torjui varsinkin avauserässä erittäin hyvin. Mutta parissa vantaalaismaalissa hän torjui ikävästi eteensä ja vastustaja pääsi iskemään kiekot verkkoon irtokiekoista. Lehkonen kuitenkin muistutti, että ilman molaria taululla olisivat olleet pikavauhtia murskalukemat.

– Ilman Virtasen torjuntoja olisimme olleet varmasti 5–0-tappiolla avauserän jälkeen, Lehkonen sanoi.

Vantaalaisten uusi valmentaja Jami Kauppi iloitsi avausvoittoa joukkueen peräsimessä.

– Oli tosi iso asia meille, että peli lähti heti kulkemaan tähän suuntaan. Oli kiva palata vaihtoaitioon vuoden 2001-2002 retrotakki päällä, sanoi vantaalaisia aiemminkin valmentanut Kauppi.

TuTon täysosumat tekivät toisessa erässä Antti Virtanen ja Tony Vidgren. Joukkueen tuore nuorten MM-kultamitalisti Mikko Lehtonen ei ollut kokoonpanossa. Myöskään Kiekko-Vantaan kultamitalisti Aleksi Mustonen ei pelannut ottelussa.

– Lehtonen huilasi vielä. Hän tulee huomenna joukkueen mukaan, kun lähdemme reissuun, Lehkonen kertoi.

TS – Mikko Korvenkari

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: