tuto-kuvituskuva2

Tutolle tappio pudotuspeliavauksessa

10.3.2018 - 22:59 Tagit:,

Kiekko-Vantaan ja Tuton välisestä jääkiekon Mestiksen puolivälieräsarjasta odotettiin etukäteen todella tasaväkistä. Jännittävä avausottelusta saatiinkin.

Kiekko-Vantaa voitti ottelun maalein 3-2. Voittomaali syntyi toisessa jatkoerässä ajassa 87.27 Janne Kivilahden mailasta, kun hän laukoi kiekon maaliin Tuton maalitolpasta kimmonneesta irtokiekosta.

– Ennakkoon oli tiedossa laadukas ja tiukka peli. Meillä oli Nico Frimanilla aikamoinen paikka ennen ratkaisumaalia, mutta pleikseihin meni. Mutta ei siinä mitään. Vantaalla on nyt yksi kiinnitys enemmän, sanoi Tuton valmentaja Miika Elomo.

Avauserässä Tuto sai kiekon maaliin ensimmäisenä, kun Niko Ahoniemi ohjasi Aki Keinäsen vedon maaliin ylivoimalla ajassa 13.30. Kiekko-Vantaa sai puntit tasoihin vielä ennen erätaukovihellystä, kun Joonas Hyttinen nakutti pelivälineen häkkiin.

Playoff-kiekkoon päästiin viimeistään toisen erän aikana kunnolla sisään. Tapahtumia riitti eikä draamaa puuttunut. Ensin Keinänen pääsi laukomaan Ahoniemen syötöstä vierasjoukkueen 1-2 johtoon.

Sitten narisi jäähyaition ovi. Ensin Kiekko-Vantaa sai toimihenkilön aiheuttaman joukkuerangaistuksen ja melkein heti perään Tuton Niclas Lucenius lensi suihkun puolelle potkaisemalla vastustajan pelaajaa mahan seudulle. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään Bruce Leeltä opittu tyylipuhdas hyppypotku, vaan Lucenius menetti tilanteessa tasapainonsa ja osui vahingossa vastustajaan.

Kolmannessa erässä kotijoukkue nousi tasatilanteeseen ylivoimalla Hyttisen toisella osumalla. Sen jälkeen Tuton maalivahti Karolus Kaarlehto piti joukkueettaan pystyssä aina Kivilehdon maalin asti.

– Uskon, että samanlaisissa tasaväkisissä merkeissä jatketaan maanantaina Turussa, sanoi Elomo.

Mikko Korvenkari

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: