Kuvassa KeuPan Teemu Huttu, Tuton Kalle VAltola ja Maalivahti Karolus Kaarllehto .. 6507 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 04.10.2017 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksessä Tutolla eka kotipeli Tuto-KeuPa HT. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Tutolle tappio kotiavauksessa

4.10.2017 - 21:51 Tagit:, , , ,

Tuto-KeuPa 2-4

Kupittaan kiekkopyhätön käytävillä näkyi keskiviikkoillalla erittäin iloisia ja erittäin pettyneitä miehiä.

Iloiset miehet juhlivat vierasjoukkueen kopissa kauden kolmatta voittoa, mutta kotijoukkueen pukukopissa oli mietinnän paikka.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo piti joukkueelleen pitkän puhuttelun tappioon päättyneen kotiavauksen jälkeen.

– Kävimme poikkeuksellisesti pelin läpi heti ottelun jälkeen. Painotin joukkueelle perustekemisen arvokkuutta, Elomo kertoi palaverin päätyttyä.

– Kun perusasiat on kunnossa, vaikeina iltoina voi nojata pelisysteemiin. Silloin kun on flow-ilta, hienot maalit ja suoritukset tulevat siihen perustekemisen päälle, Elomo muistutti.

Vaikka palaverin sävy oli erittäin tiukka, sen merkitys oli päinvastainen.

– On tärkeää, että joukkue tietää, että olemme samalla puolella. Ei tässä ole syytä lyödä ketään maahan. Olen täysin luottavainen, että pelaajat ottavat oikeat kopit eivätkä tartu vääriin asioihin, Elomo totesi.

Tuto oli ottelussa hyvin mukana aina toisen erän alkuun asti, kunnes KeuPa onnistui hyödyntämään turkulaisten virheet tappavan tehokkaasti.

Kaksi nopeaa maalia vei vieraat kahden maalin johtoon täysin yllättäen.

– Ajatukset hieman sekosivat siinä kohdassa. Ihmisluonto on sellainen, että kun keskittyminen ei ole tiptop, niin pelaaja lähtee ratkaisemaan yksin. Se ei onnistu, vaan se pitää tehdä viisikkona Elomo muistutti.

Maalivahdin vaihtokaan ei tällä kertaa auttanut, sillä keuruulaiset iskivät vain hetkeä myöhemmin jo illan neljännen osumansa.

Aki Juuselan kavennus ottelun lopulla oli laiha lohtu.

Vaikka sarjakärki KeuPa oli tällä kertaa työteliäämpi ja taistelevampi joukkue, on rehellisyyden nimissä todettava, ettei Tutolla ollut keskiviikkona tippaakaan onnea mukana. Tuto rankaisi maalipuita ottelussa peräti kahdeksan kertaa.

Ahkerin kolistelija oli Niklas Näppi, joka osui maalipuihin kolmesti.

Elomo ei mennyt tolppalaukausten taakse mutta arveli, että niillä oli vaikutusta joukkueen tekemiseen.

– Siinä jää helposti harmittelemaan, ettei kiekko mennyt sisään, ja se oli varmasti yksi osasyy sille, että keskittyminen herpaantui, Elomo arveli.

Erinomaisen harjoituskauden ja Suomen Cupin voiton jälkeen Tuton Mestis-kausi on alkanut ailahtelevasti.

Kolmesta ottelusta on taskussa yksi jatkoaikavoitto ja kaksi pistettä. Elomo ei kuitenkaan ole huolissaan, vaan luotto omaan joukkueeseen on vaikeuksista huolimatta kova.

– Joukkue punnitaan silloin, kun on vaikeampi jakso. Nämä ovat kasvukipuja, ja näistä pitää oppia.

HENRI SALORANTA
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: