tuto-kuvituskuva2

Tutolle tappio Espoossa

29.11.2017 - 22:16 Tagit:,

Espoo United otti voiton Tuto Hockeystä jääkiekon Mestiksen ottelussa Espoossa. Kotijoukkue United vei ottelun nimiinsä maalein 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Unitedin kokoonpanossa pelasi pitkästä aikaa, yli vuoden tauon jälkeen, loukkaantumisestaan toipunut Kim Hirschovits. Konkaripelaaja aloitti jäällä tunnustellen, niin kuin muutkin pelaajat, sillä avauserässä pelattiin kovin varovaista jääkiekkoa.

Vain kotijoukkueen Kai Lehtinen onnistui avauserässä maalinteossa, kun hän sivalsi limpun häkkiin ajassa 8.51. Tuton pelaajista Matias Lehtonen oli kertaalleen lähellä onnistua maalinteossa, mutta hän hukkasi avopaikan.

Myös toisessa erässä Lehtoselle siunaantui maukas paikka laittaa peliväline maaliverkon perille, mutta jälleen tuloksena oli hutikuti. Ja niin kuin usein käy, jos omalle joukkueelle ei maalinteko maistu, niin vastustaja rokottaa. Unitedin Victor Westermarck nakutti laatan pömpeliin vieden kotijoukkueen toisessa erässä 2-0 johtoon.

Päätöserässä TuTo heräsi taistelemaan voitosta. Ensin Aki Juusela tykitti kiekon maaliin erän puolivälin jälkeen. Juuselan osumaa edelsi tilanne, missä turkulaisten Aki Keinäsellä oli loistopaikka, mutta Unitedin maalivahti Mika Norja venyi unelmapelastukseen.

TuTon 2-2 tasoitus oli puolestaan kuin maalinteon taideteos: Kalle Valtola pujotteli kuin Kalle Palander konsanaan maalin takaa maalille ja leipoi 2-2 tasoituksen, kun kolmatta erää oli pelaamatta reilut kuusi minuuttia.

Jatkoajalla United sai kerran kiekon tolppaan asti, mutta maaleja ei nähty.

Voittomaalikilpailussa Tutolla ei homma toiminut. United vei voiton, kun Jesse Ylönen onnistui maalinteossa ja Tuton pelaajista Valtola, Aki Kangasmäki ja Juusela epäonnistuivat maalinteossa.

– Hyvä peli molemmilta joukkueilta. Me kaaduttiin nyt siihen, että emme tehneet maalia edes 30 sentistä tyhjään maaliin. Hyvin kyllä nousimme päätöserässä, mutta sitten tuli tappio rankkareilla. Hyvä pinna kuitenkin. Kolmannen erän nousu kertoo paljon siitä minkälainen joukkue me olemme, sanoi Tuton valmentaja Miika Elomo.

Mikko Korvenkari

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: