tuto-kuvituskuva2

Tutolle tappio avauspelissä

29.9.2017 - 21:32 Tagit:, , , , ,

Espoo U – Tuto 4-3

Espoo Unitedin kotihallin katsomo kumisi tyhjyyttään, mutta kotijoukkue tuli otteluun napakasti vieden avauserän nimiinsä maalein 2-0. Unitedin avauserän molemmat maalit syntyivät ylivoimalla Jiri Veistolan ja Waltteri Hopposen toimesta.

Toisessa erässä jäähyaition ovi narisi ahkeraan kotijoukkueelle. United nappasi nopealla tahdilla peräti viisi jäähyä peräkkäin. Tuto käytti jäähysuman hyödykseen: ensin Tomi Wilenius ampui 2-1 kavennuksen kahden miehen ylivoimalla ja 2-2 tasoituksen latasi Hannu Kuru.

Päätöserässä jatkettiin maalikarkeloita. Ensin Matias Nisula nosti kotijoukkueen 3-2 johtoon, mutta Tuton Eetu-Ville Arkiomaa tasoitti pelin ylivoimalla. Ottelun voittomaalin latasi Unitedin Olli Iisakka suoraan aloituksesta ajassa 54.11.

Tuto painoi ottelun lopussa vimmalla päälle ja tuloksena oli yksi tolppakuti, mutta pisteet jäivät nyt Espooseen.

– Tiukka kamppailupeli taas meidän joukkueiden välillä. Mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että kotijoukkue oli halukkaampi voittamaan puolustaen uhrautuvasti. Meiltä yksinkertaisesti huono peli. Voi kuulostaa tylyltä, mutta kaikki pelaajamme eivät olleet valmiita taistelemaan sarjapisteistä, sanoi Tuton valmentaja Miika Elomo.

Tyytyväinen ei ollut myöskään Tuton kapteeni Kuru.

– Emme olleet tänään niin hyvä joukkue kuin mitä preseasonilla nähtiin. Teimme typeriä ratkaisuja jäällä. Muutama tyhmä virhe maksoi meille maaleja. Lisäksi meidän sentterien täytyy olla parempia aloituksissa. Siihen tämä peli loppupeleissä ratkesi, kun voittomaali tuli suoraan aloituksesta, Kuru sanoi.

Mutta vaikka tunnelmat olivatkin tappion jälkeen Tuton leirissä mollivoittoiset, niin ei peli sentään täysin metsään mennyt.

– Kolme maalia näin hyvää joukkuetta vastaan oli positiivista. Mutta ei voi päästää neljää maalia omiin, jos haluaa voittaa. Se on tämmöistä joukkuetta vastaan maksimissaan kaksi maalia omiin, niin sitten voit voittaa, valmentaja Elomo sanoi.

Tuto pääsee yrittämään avauspelin kuittaamista heti lauantaina, kun turkulaisjoukkue matkustaa Lempäälään Lekin vieraaksi.

– Kyllä tästä on hyvä lähteä parantamaan Lempäälän peliin. On hyvän joukkueen merkki, että taistelimme täällä huonolla pelillä voitosta, Kuru tuumi.

Mikko Korvenkari

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: